Ny hvalart opdaget ved Australien

Lignende artikler

Ny hvalart, hørende til gruppen af pukkelryg-delfiner, opdaget ved Australien. Foto: Tracy Meintjes.
Ny hvalart, hørende til gruppen af pukkelryg-delfiner, opdaget ved Australien. Foto: Tracy Meintjes.

Forskere har fundet en ny art af pukkelryg-delfiner.
Den nyopdaget hvalart hører til gruppen af pukkelryg delfiner – opkaldt efter puklen bag deres rygfinne – der især lever i floddeltaer, flodmundinger og kystvande i Stillehavet samt i det Indiske Ocean og det østlige Atlanterhav. Pukkelryg delfinen kan blive op 2,4 meter lang og forekomme i forskellige farvekombinationer fra lys og grå til lyserød.

Dyrets brede geografiske udbredelse har fået lokale bestande til at udvikle sig til forskellige arter, der hver især har tilpasset sig deres egne lokale naturtyper. I årevis har forskerne haft kendskab til tre forskellige arter af pukkelryg delfiner, men nu har et internationalt team af forskere fra American Museum of Natural History og Wildlife Conservation Society, Australien fastslået, at en bestand af delfiner ud for den nordlige kyst af Australien består af en fjerde, selvstændig art af pukkelryg-delfiner.

Kilder: livescience.com

ANNONCE
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,047FansLike
2,254FølgereFølg

Seneste artikler

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close