Vejlernes Dag

Læs også...

Besøg Vejlerne – Danmarks største, videnskabelige reservat, der igen i 2022 holder åbent hus. Det sker den 4. juni, kl. 10.00-15.00 på adressen Bygholmvej 71, 7742 Vesløs, hvor reservatets administration har til huse.

Helt oppe mod nordvest mellem Thy og Hanherred ligger Vejlerne – Danmarks største, videnskabelige reservat på 56 kvadratkilometer. Her yngler sølvhejren som det eneste sted i Jylland og her har tranen landets største koncentration af ynglefugle.

Den 4. juni 2024 inviterer Aage V. Jensen Naturfond alle interesserede til at komme ind og se hvordan reservatets medarbejdere arbejder for naturen i det kæmpestore naturreservat. Arrangementet er gratis og alle er velkommen.

Program.

Programmet kan hentes på Aage V Jensen Naturfonds hjemmeside: Program for Vejlernes Dag 2022 (pdf)

Kl. 10.00-15.00: I tidsrummet 10.00-15.00 er det muligt at køre ind til reservatets drifts- og administrationsbygninger på Bygholmvej 71, 7742 Vesløs, hvor også den gamle Bygholm Mølle vil være åben. Reservatets medarbejdere vil vise rundt og fortælle om opgaverne i reservatet. Flere af reservatets samarbejdspartnere vil også være tilstede. Derudover vil der være aktiviteter for både store og små, hvor der blandt andet kan laves fuglekasser og findes smådyr i søen. 
Vejlernes Naturfriskole vil lave aktiviteter for børn og spejdere vil lave aktiviteter over bål. Det er muligt at købe pølser og brød, der ubeskåret går til de lokale skoler.

Vejlernes Naturcenter (med oversigt over de øvrige fugletårne, gratis områdefolder m.m.) har adressen Bygholmvejlevej 640, 9690 Fjerritslev.
Vejlernes administration og drift har adressen Bygholmvej 71, 7742 Vesløs.


Vejlernes ejes og administreres af Aage V. Jensen Naturfond, der arbejder med at optimere betingelserne for reservatets flora- og fauna. Sideløbende har fonden etableret adskillige faciliteter til publikum bl.a. 8 fugletårne. Faciliteterne besøges af ca. 150.000 gæster hvert år fra ind- og udland.
/MR

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Følg NaturGuide.dk

8,335FansLike
4,968FølgereFølg

Seneste artikler

ANNONCER