Vejlernes Dag

Lignende artikler

Vejlernes Dag 2020 er aflyst pga corona-situationen. Arrangementet ventes at vende tilbage i 2021.

Besøg Vejlerne – Danmarks største, videnskabelige reservat, der igen i 2020 holder åbent hus. Det sker den 20. juni, kl. 10.00-15.00 på adressen Bygholmvej 71, 7742 Vesløs, hvor reservatets administration har til huse.

Helt oppe mod nordvest mellem Thy og Hanherred ligger Vejlerne – Danmarks største, videnskabelige reservat på 56 kvadratkilometer. Her yngler sølvhejren som det eneste sted i Jylland og her har tranen landets største koncentration af ynglefugle.

Den 20. juni 2020 inviterer Aage V. Jensen Naturfond alle interesserede til at komme ind og se hvordan reservatets medarbejdere arbejder for naturen i det kæmpestore naturreservat. Arrangementet er gratis og alle er velkommen.

Program.

Kl. 10.00-13.00: På Vejlernes Dag vil flere af reservatets fugletårne været bemandede af kyndige fugleguider i tidsrummet fra kl. 10.00-13.00. Guiderne fortæller om reservatets rige fugleliv og giver gerne fif til brug af kikkert. Der er mulighed for at opleve mange spændende fugle som blåhals, skestork, havørn, trane, sølvhejre med flere. Her kan du finde et kort med fugletårnene.

Kl. 10.00-15.00: I tidsrummet 10.00-15.00 er det muligt at køre ind til reservatets drifts- og administrationsbygninger på Bygholmvej 71, 7742 Vesløs, hvor også den gamle Bygholm Mølle vil være åben. Reservatets medarbejdere vil vise rundt og fortælle om opgaverne i reservatet. Flere af reservatets samarbejdspartnere vil også være tilstede med maskiner og udstyr. Derudover vil der være aktiviteter for både store og små, hvor der blandt andet kan laves fuglekasser og findes smådyr i søen. NaturGuide.dk er også at finde på dagen.
Vejlernes Naturfriskole vil lave aktiviteter for børn og spejdere vil lave aktiviteter over bål. Det er muligt at købe pølser og brød, der ubeskåret går til de lokale skoler.

vejlerne_hanvejle
På Vejlernes Dag er der gode chancer for at opleve spændende fuglearter. Her skægmejse. Der er fugleguider i alle reservatets tårne fra kl. 10-13.

Store søområder og næsten uendelige rørskove.
De mægtige rørskove, hvor dele ikke er betrådt af menneskefødder i årtier, udgør Skandinaviens største, samlede rørskovsområde. Uden nogen tilsyneladende er klar over det gemmer reservatet også Nordjyllands største sø.
Reservatet ejes og administreres af Aage V. Jensen Naturfond, der arbejder med at optimere betingelserne for reservatets flora- og fauna. Sideløbende har fonden etableret adskillige faciliteter til publikum bl.a. 7 fugletårne. Faciliteterne besøges af ca. 150.000 gæster hvert år fra ind- og udland.

Tømmerby Fjord er trods navnet en sø - og tilmed Nordjyllands største. Søen er en del af reservatet Vejlerne.
Tømmerby Fjord er trods navnet en sø – og tilmed Nordjyllands største. Søen er en del af reservatet Vejlerne.

Vejlernes Naturcenter (med oversigt over de øvrige fugletårne, gratis områdefolder m.m.) har adressen Bygholmvejlevej 640, 9690 Fjerritslev.
Vejlernes administration og drift har adressen Bygholmvej 71, 7742 Vesløs.
/MR

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Følg NaturGuide.dk

8,335FansLike
4,223FølgereFølg

Seneste artikler

ANNONCER

Annonceplads