Vejlernes Dag, 1. juni 2024

Helt oppe mod nordvest mellem Thy og Hanherred ligger Vejlerne – Danmarks største, videnskabelige reservat på 56 kvadratkilometer. Den 1. juni er der “åbent hus”

Vejlerne – mellem Thisted og Fjerritslev i Nordvestjylland, er et af Danmarks vigtigste naturreservater. Den 1. juni 2024 kan du besøge reservatets driftsbygninger og høre om reservatet. Der vil være guidede ture og reservatets fugletårne vil være bemandet med kyndige fugleguider. Også den gamle Bygholm Mølle vil være åben for publikum.

Vejlerne er kendt for en helt særlig natur, hvor ikke mindre end 325 fuglearter er registreret i reservatet, der også tæller et særligt dyreliv fra krondyr, odder, strandtudser til adskillige arter af flagermus.

Program.

Kl. 10.00-15.00: I tidsrummet 10.00-15.00 er det muligt at køre ind til reservatets drifts- og administrationsbygninger på Bygholmvej 71, 7742 Vesløs, hvor også den gamle Bygholm Mølle vil være åben for besøgende.
Der vil være mange aktiviteter på pladsen – særligt for børn. Byg en gratis fuglekasse eller fang smådyr i søerne. Prøv at fiske en skalle eller aborre. Der vil også være ringmærkning af fugle på pladsen

Vejlernes Naturfriskole vil lave aktiviteter for børn – og spejdere vil bygge en såkaldt Da Vinci bro – en selvholdende konstruktion helt uden snøringer.
Thisted Kommune, Nationalpark Thy, Jagttrae.dk, Biologisk Forening for Nordvestjylland, Dansk Ornitologisk Forening med flere vil også være til stede.
Reservatets fugletårne vil være bemandet med kyndige fugleguider i tidsrummet 9-12. Her er der mulighed for at opleve alt fra skestorke til havørne.

Arrangementet er gratis og alle er velkommen.

Det er muligt at købe pølser og brød på pladsen.

Programmet kan hentes på Aage V Jensen Naturfonds hjemmeside

Vejlernes Naturcenter (med oversigt over de øvrige fugletårne, gratis områdefolder m.m.) har adressen Bygholmvejlevej 640, 9690 Fjerritslev.
Vejlernes administration og drift har adressen Bygholmvej 71, 7742 Vesløs.

Seneste fra Naturmagasinet

Ugens mest læste

Aktuelt i naturen

Fra arkivet...