Vejlernes Dag

vejlerne_hanvejle
På Vejlernes Dag er der gode chancer for at opleve spændende fuglearter. Her skægmejse.

Besøg Vejlerne – Danmarks største, videnskabelige reservat, der igen i 2017 holder åbent hus. Det sker den 6. maj, kl. 10.00-15.00.

Helt oppe mod nordvest mellem Thy og Hanherred ligger Vejlerne – Danmarks største, videnskabelige reservat på 56 kvadratkilometer. Her yngler sølvhejren som det eneste sted i Jylland og her har tranen landets største koncentration af ynglefugle.

Den 6. maj 2017 inviterer Aage V. Jensen Naturfond interesserede til at komme ind og se hvordan reservatets medarbejdere arbejder for naturen i det kæmpestore naturreservat. Arrangementet er gratis og alle er velkommen.

Udvidet program i 2017.

Annonce

Kl. 10.00-13.00: På Vejlernes Dag vil alle reservatets syv fugletårne været bemandede af kyndige fugleguider i tidsrummet fra kl. 10.00-13.00. Guiderne fortæller om reservatets rige fugleliv og giver gerne fif til brug af kikkert. Der er mulighed for at opleve mange spændende fugle som blåhals, skestork, havørn, trane, sølvhejre med flere. Her kan du finde et kort med fugletårnene.

Kl. 10.00-15.00: I tidsrummet 10.00-15.00 er det muligt at køre ind til reservatets drifts- og administrationsbygninger på Bygholmvej 71, 7742 Vesløs, hvor også Bygholm Mølle vil være åben. Reservatets medarbejdere vil vise rundt og fortælle om opgaverne i reservatet. Flere af reservatets samarbejdspartnere vil også være tilstede med maskiner og udstyr. Nordjysk Førstehjælp vil fortælle om førstehjælp i naturen f.eks. ved hugormebid m.m. Der vil desuden blive mulighed for smagsprøver af det naturplejekvæg, der plejer engene.
Spejdere vil bage pandekager over bål (afhængigt af vejret) og der er også muligheder for pølser/brød.

Store søområder og næsten uendelige rørskove.
De mægtige rørskove, hvor dele ikke er betrådt af menneskefødder i årtier, udgør Skandinaviens største, samlede rørskovsområde. Uden nogen tilsyneladende er klar over det gemmer reservatet også Nordjyllands største sø.
Reservatet ejes og administreres af Aage V. Jensen Naturfond, der arbejder med at optimere betingelserne for reservatets flora- og fauna. Sideløbende har fonden etableret adskillige faciliteter til publikum bl.a. 7 fugletårne. Faciliteterne besøges af ca. 150.000 gæster hvert år fra ind- og udland.

Tømmerby Fjord er trods navnet en sø - og tilmed Nordjyllands største. Søen er en del af reservatet Vejlerne.
Tømmerby Fjord er trods navnet en sø – og tilmed Nordjyllands største. Søen er en del af reservatet Vejlerne.

Vejlernes Dag er et relativt nyt event.
Som et relativt nyt tiltag afholder fonden hvert år i maj Vejlernes Dag, hvor publikum inviteres til at opleve de specialmaskiner, der bruges i naturplejen og hvor reservatets medarbejdere fortæller om den daglige drift. På dagen bemandes alle fugletårne af kyndige fugleguider, der gerne fortæller de besøgende om reservatet og det enestående fugleliv.

Vejlernes Naturcenter (med oversigt over de øvrige fugletårne, gratis områdefolder m.m.) har adressen Bygholmvejlevej 640, 9690 Fjerritslev.
Vejlernes administration og drift har adressen Bygholmvej 71, 7742 Vesløs.
/MR

Annonce