Lav en smuk, rød kryddersnaps af mosebøllebær

Mosebølle i efterårsfarver.
Mosebølle i efterårsfarver.

Kryddersnaps af hedemosens mosebøllebær.

Mosebøllebær (Vaccinium uliginosum) forveksles ofte med blåbær. Mosebøllebær vokser udbredt på heder og hedemoser og i modsætning til blåbær er frugtkødet hvidt og saften smitter ikke af på fingrene. Bærrene er ofte blåduggede og ovale.

Sådan ser du forskel på blåbær og mosebøllebær.

Annonce

Mosebøllebær kan anvendes til mange formål bl.a. i kager f.eks. mosebøllemuffins.
Bærrene kan dog også bruges med succes til en simpel, men smuk og velsmagende kryddersnaps.

Annonce:
Lær af denne bog: Naturens spisekammer. Spændende mad fra Danmarks natur!

Sådan gør du:
Tag et syltetøjsglas og fyldt det halvt op med bær. Tilsæt derefter alkohol i form af en neutral snaps – gerne en klar Brøndum. Fyld gerne glasset næsten op og sæt låget på.

Mosebølle-snapseessens flankeret af ditto af havtorn og egeknopper.
Mosebølle-snapseessens flankeret af ditto af havtorn og egeknopper. Bemærk den flotte, røde farve.

Til en hel flaske snaps skal bruges ca. 500 ml mosebøllebær.

Snapsen får en flot rød farve. Lad blandingen trække et par måneder – meget gerne længere, hvorefter bærrene hældes fra og kryddersnapsen hældes på en flaske. Efter den behandling må snapsen gerne hvile et par uger inden den nydes.

God fornøjelse.

Annonce