Mosebølle muffins!

Mosebøllebær er dejlig i mange retter og især i desserter. Selvom mange forveksler den med blåbær, så er det faktisk ikke så svært at kende forskel.
Mosebøllebær er dejlig i mange retter og især i desserter. Selvom mange forveksler den med blåbær, så er det faktisk ikke så svært at kende forskel.

Dejlige muffins med vilde mosebøllebær af Marianne Riis, VisitNature.
Mosebølle (Vaccinium uliginosum) er en dværgbusk, der vokser vildt i Danmark, især i Nord- og Vestjylland på heder og hedemoser. Bærrene er blåduggede og ovale og mere lyse blå end blåbær. I modsætning til blåbær er frugtkødet lyst og saften smitter ikke af på fingrene ved plukning. De blåbær, der sælges i supermarkeder betegnes ofte “amerikanske blåbær”, men disse har mere til fælles med mosebøllebær end blåbær.
Mosebøllebær er dejlige i mange retter og især i desserter. Selvom mange forveksler den med blåbær, så er det faktisk ikke så svært at kende forskel.
Er man til søde sager som mig, så er her en nem og hurtig opskrift på dejlige mosebølle muffins:

Annonce

Opskrift:
20-24 stk. (afhængig af hvor stor en muffinform der benyttes)
3 æg
250 g hvedemel
50 g smør
300 g sukker
1 tsk. Vaniljesukker
3 tsk. Bagepulver
2 dl. Mælk
Ca. 250-300 g mosebøllebær (skyllede og uden stængler)
50-100 g Groft hakket chokolade 70 % (mængden afhænger af hvor meget man er til chokolade, den kan også helt udelades).

Bærrene er blåduggede og ovale og mere lys blå end blåbær. I modsætning til blåbær er frugtkødet lyst og saften smitter ikke af på fingrene ved plukning.
Bærrene er blåduggede og ovale og mere lys blå end blåbær. I modsætning til blåbær er frugtkødet lyst og saften smitter ikke af på fingrene ved plukning.

Sådan gør du:
Først piskes æg og sukker sammen. Herefter blandes de tørre ting sammen (mel, bagepulver og vaniljesukker). De sigtes ned i skålen med sukker og æg og blandes forsigtig sammen med en spatel. Smørret smeltes i en gryde og mælk tilsættes. Efter et let opkog vendes det forsigtigt i dejen. Til sidst vendes de hele mosebøllebær og chokoladen i massen.
Dejen hældes i muffinforme (husk kun at fylde dem halvt op, da de hæver en del) og de bages midt i ovnen i ca. 20 min. Ved 200 grader, dog kun 180 grader hvis det er varmluft.
Afkøles bagefter på en rist. De er velegnet til frysning.

HUSK: Hvis du ikke lige bor et sted hvor der vokser mosebøllebær i nærheden, kan de erstattes af eksempelvis blåbær.
TIPS: Hvis det skal være lidt mere festligt, kan de serveres med en skefuld vaniljeis, nougatis eller creme fraiche pyntet med lidt frisk mynte og lidt friske mosebøllebær.

Mosebøllebær kan plukkes fra medio juli og til langt ind i september.

Annonce