At kantareller hører til blandt de bedste spisesvampe kan de fleste nok blive enige om, men at de gule svampe også kan give smag til snaps er nok de færreste bekendt.
Af Marianne Riis.
De meldinger jeg har hørt om kantarel-snapsens gastronomi er delte. Den ene halvdel synes den er skøn, rund og blød, hvorimod den anden halvdel ikke mener, at den er værd at drikke. Nu vil vi selv her på NaturGuide.dk afprøve den særprægede snaps med skovens guld. Her følger opskriften såfremt du selv skulle få lyst til at prøve.
I takt med at snapsen trækker og lagrer, vil der løbende komme opdateringer herfra med smag og input og sluttelig en endelig dom, når vi præsenterer den færdige snaps for et bredt smagspanel.
Opskrift:
- En håndfuld kantareller.
- 1 flaske klar Brøndum snaps eller vodka.
- 1 glas med låg.
Fremgangsmåde:
Det er vigtigt, at gøre kantarellerne godt rene. Brug en lille børste, men ikke vand. Kantarellerne hældes i glasset og fyldes med snaps eller vodka. Allerede efter en lille uges tid kan man begynde at smage på snapsen, der har fået en fin, gul farve, men langt de fleste foretrækker, at den står i en måneds tid inden den filtreres, smages til og eventuelt fortyndes.
Har du selv erfaringer med snaps på kantareller er du meget velkommen til at skrive til redaktion@naturguide.dk.
Tips:
Kantarelsnaps kan udover at drikkes med fordel bruges i saucer, marinader eller blandes med andre snapse.
Læs også: Sådan opbevarer du dine kantareller.