Snaps på kantareller?

Lignende artikler

Snaps på kantarellerAt kantareller hører til blandt de bedste spisesvampe kan de fleste nok blive enige om, men at de gule svampe også kan give smag til snaps er nok de færreste bekendt.

Af Marianne Riis.
De meldinger jeg har hørt om kantarel-snapsens gastronomi er delte. Den ene halvdel synes den er skøn, rund og blød, hvorimod den anden halvdel ikke mener, at den er værd at drikke. Nu vil vi selv her på NaturGuide.dk afprøve den særprægede snaps med skovens guld. Her følger opskriften såfremt du selv skulle få lyst til at prøve.
I takt med at snapsen trækker og lagrer, vil der løbende komme opdateringer herfra med smag og input og sluttelig en endelig dom, når vi præsenterer den færdige snaps for et bredt smagspanel.

Opskrift:

  • En håndfuld kantareller.
  • 1 flaske klar Brøndum snaps eller vodka.
  • 1 glas med låg.

Fremgangsmåde:

Det er vigtigt, at gøre kantarellerne godt rene. Brug en lille børste, men ikke vand. Kantarellerne hældes i glasset og fyldes med snaps eller vodka. Allerede efter en lille uges tid kan man begynde at smage på snapsen, der har fået en fin, gul farve, men langt de fleste foretrækker, at den står i en måneds tid inden den filtreres, smages til og eventuelt fortyndes.
Har du selv erfaringer med snaps på kantareller er du meget velkommen til at skrive til redaktion@naturguide.dk.

Tips:

Kantarelsnaps kan udover at drikkes med fordel bruges i saucer, marinader eller blandes med andre snapse.

Læs også: Sådan opbevarer du dine kantareller.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,114FansLike
2,500FølgereFølg

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close