Havørn dræbt af møllevinger i kanten af fuglereservat

Lignende artikler

En havørn dræbt af en møllevinge ved fuglereservatet Vejlerne i Nordvestjylland. Den 2-årige ørn havde et vingefang på 228 cm.
En havørn dræbt af en møllevinge ved fuglereservatet Vejlerne i Nordvestjylland. Den 2-årige ørn havde et vingefang på 228 cm.

Havørn dræbt ved kollision med vindmølle.

På kanten af Danmarks største videnskabelige fuglereservat, Vejlerne i Nordvestjylland, mødte en af reservatets havørne en trist skæbne da den efter alt at dømme blev ramt af en møllevinge. Den døde ørn, der vurderes til at være 2 år gammel, blev i dag fundet under en af møllerne.

Langs fuglereservatets østgrænse er der i de senere år opstillet en række store vindmøller, der i nogle fuglekredse fra starten har været kritiseret for at påvirke især reservatets større vingefang – som netop ørne, men også traner. Vejlerne er netop et af landets vigtigste ynglelokaliteter for traner.

Se også Mange ørne kolliderer med vindmøller

For nogle år siden kolliderede en havørn med en vindmølle i Skagen, men derudover er der herhjemme ikke et underbyggende kendskab til at vindmølleparker generelt påvirker fugletræk i væsentligt omfang – i modsætning til erfaringer fra bl.a. Norge og USA.
Den dræbte havørn havde et vingefang på 228 cm.
/MR

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close