Mange ørne kolliderer med vindmøller

Lignende artikler

windmills
Mindst 67 ørne dræbt af vindmøller på fem år.
USA. Mindst 67 kongeørne og havørne er blevet dræbt ved et møde med en vindmølle i USA i de seneste fem år, ifølge amerikanske biologer. Det skriver Forskning.no. Mindst 85 ørne er blevet dræbt siden 1997. Ørnene kolliderer under flyvningen med de store møller i landskabet.

Ifølge forskerne kan det reelle antal døde ørne være endnu større, da det er vindmøllevirksomhederne, der selv står for indberetningen af de dræbte ørnes fatale sammenstød med vindmøllerne. Det er således kun vindmølleindustriens egne indrapporteringer, der kommer med i statistikken. Desuden indgår ikke alle USAs vindmølleanlæg i oversigten.

Mindst 67 kongeørne og havørne er blevet dræbt ved et møde med en vindmølle i USA i de seneste fem år, ifølge amerikanske biologer.
Mindst 67 kongeørne og havørne er blevet dræbt ved et møde med en vindmølle i USA i de seneste fem år, ifølge amerikanske biologer.

Læs mere på FoxNews.com (engelsk)

Kilder: Forskning.no, BioOne.org, FoxNews.com

Seneste artikler

Gråsisken på gennemrejse

Med ét bliver trækronerne levende. Finkefugle i hundredetal går synkront på vingerne henover birkesumpen. Det er gråsiskener fra nord på gennemrejse! Af Marianne Riis Vi...

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close