Endnu en dansk ørn dræbt af gift

Havørn giftdræbt
En havørn som denne er fundet dræbt af ulovlig insektgift. Arkivfoto.

Brugen af den ulovlige insektgift carbofuran fortsætter tilsyneladende i den danske natur. Måske for at ramme uønskede rovdyr.

Nu er endnu en rovfugl bukket under for den ulovlige gift. Denne gang en voksen havørn, som i disse uger under normale omstændigheder ville have indledt en ny ynglesæson. Det skriver Dansk Ornitologisk Forening.
Både i 2015, 2016, 2017 og igen i 2018 er der gjort brug af den ulovlige gift i den danske natur.

Den døde havørn er blevet undersøgt af DTU Veterinærinstituttet, der konstaterer at ørnen er dræbt med gift. Foto: Kim Skelmose, DOF's Projekt Ørn.

Ørnen blev fundet død den 7. januar midt på en bar mark i nærheden af Juelsminde, øst for Vejle. Nu har DTU Veterinærinstituttet undersøgt ørnen og bekræfter dødsårsagen. Havørnen har efter alt at dømme spist af et forgiftet ådsel i nabolaget. Om den ulovlige gift er tiltænkt rovfugle eller rovdyr er uvist. Brugen af den ulovlige gift er meldt til politiet.

Sidste efterår blev en ung havørn giftdræbt på Lolland med carbofuran. I løbet af de seneste få år er der fundet 9 døde havørne, der var døde som følge af den ulovlige gift. Carbofuran har været forbudt i 10 år i hele EU.

Kilde: dof.dk, tv2lorry.dk, tveast.dk.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE