Ø-spisemærke får restauranter til at skille sig ud.

Nu kan du vælge færre tilsætningsstoffer på menukortet.

Spisemærket fås i guld, sølv og bronze, afhængig af graden af økologi.
Spisemærket fås i guld, sølv og bronze, afhængig af graden af økologi.

Ny kampagne: Ø-spisemærke kan anvendes af restauranter og kantiner, der tilbyder mad, der er produceret uden brug af gift og under hensyntagen til natur, grundvand og dyrevelfærd.

stedmodermadMens stort set alle danskere kender det røde statskontrollerede Ø-mærke, så kender næsten ingen det Økologiske Spisemærke. Det skal en ny kampagne lave om på. Kampagnen ruller i uge 46 og 47 med bl.a. annoncer i flere landsdækkende aviser, på Facebook og med gratis postkort på cafeer og restauranter.

Spisemærket kan anvendes af bl.a. caféer, kroer, restauranter og kantiner, der gerne vil signalere at her kan købes mad, der er produceret uden brug af gift og under hensyntagen til natur, grundvand og dyrevelfærd.
Indtil videre har mere end 1350 danske restauranter, kantiner og daginstitutioner valgt at gøre brug af mærket og synliggøre brugen af økologiske madprodukter. Og tallet er støt stigende!

Annonce

Forbrugerne får nu et reelt valg når de går ud og spiser.
Forbrugerne får nu en reel mulighed for at vælge restauranter og spisesteder, hvor menukortet har færre tilsætningsstoffer – og hvor forbrugeren sparer sig selv og den bagvedliggende produktion for sprøjtemidler. Det fremgår af hjemmesiden oekologisk-spisemaerke.dk, der støttes af Fødevarestyrelsen og Økologisk Landsforening.

Forskere anbefaler at børn får mad, der er produceret uden brug af gift.
Og der er tilsyneladende noget at vinde ved at vælge spisesteder med det økologiske spisemærke. Professor i miljømedicin ved Syddansk Universitet, Philippe Grandjean, har netop udgivet en ny bog, som sætter fokus på, at kemiske stoffer kan skade børns hjerner for livet. Professoren peger på, at der ved hver eneste fødsel i Danmark bliver tabt knap et IQ-point pga. sprøjtegiftrester. Han anbefaler derfor, at gravide spiser økologisk, og at børn får serveret økologisk mad.

Syddansk Universitet står ikke alene med bekymringer omkring sprøjterester i fødevarer. Advarslen lyder også fra en række af verdens førende forskere i miljømedicin. Philippe Grandjean bakkes bl.a. op af den amerikanske professor i folkesundhed, Virginia Rauh, som leder Columbia Universitys afdeling for børns sundhed.

En dansk mark sprøjtes med gift. Forskere anbefaler nu, at gravide spiser økologisk, og at børn får serveret økologisk mad.
En dansk mark sprøjtes med gift. Forskere anbefaler nu, at gravide spiser økologisk, og at børn får serveret økologisk mad.

Ministerium håber at flere vil efterspørge økologi.
Miljø- og fødevareministeriet ønsker, at flere kender til det Økologiske Spisemærke og har derfor startet en målrettet kampagne, der skal få flere til at vælge og efterspørge økologi.
/JN

Kilder: Pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet, Politiken.dk, Økologisk Landsforening.

Annonce