Frankrig går forrest og forbyder sprøjtegifte

Lignende artikler

I Paris vedligeholder man allerede byens parker uden pesticider. Fotografik: Wikipedia.

Frankrig sætter ind mod brugen af sprøjtegifte.

I offentlige parker, legepladser, fortove og anlæg er det fra 1. januar 2017 forbudt at bruge sprøjtegifte. Det skriver dr.dk. I følge franskmændene skal det være slut med, at børn leger og færdes på offentlig jord, der er sprøjtet med pesticider.
Fra 1. januar 2019 bliver det landsækkende forbud mod pesticider udvidet til også at gælde private haver.

Pesticider farligere end tidligere antaget.
I følge Philippe Grandjean, professor i miljømedicin ved Syddansk Universitet, har pesticider vist sig farligere end vi troede. Derfor mener han at flere lande bør følge i Frankrigs fodspor.
Pesticider kan skade hjernens udvikling hos fosteret og børn. Så taler man om tab af intelligenspoint, og det kan oversættes til euro, siger professor Grandjean.
Vi har beregnet, at på EU-niveau er den samlede udgift per år på grund af tab af nedsatte hjernefunktioner hos næste generation i størrelsesordenen 130 milliarder euro“, siger Grandjean til dr.dk.

Både i Danmark og Frankrig er det landbruget, der står for hovedparten af pesticidudledningen – og derfor finder pesticider ifølge Grandjean først og fremmest ind i mennesker gennem forurenet mad og drikkevand.

Frankrig vil bremse brugen af Roundup i EU.
En af de mest udbredte sprøjtemidler er Roundup (glyphosat), der af WHO er vurderet som “sandsynligvis kræftfremkaldende hos mennesker”. Frankrig har med støtte fra bl.a. Sverige og Holland forsøgt at stoppe brugen af Roundup i EU.
Den danske v-regering har dog med dansk landbrug i ryggen med held arbejdet for at tilladelsen til at markedsføre Roundup i EU er blevet forlænget.

Se også Spor af Roundup hos 99 % af tyskere.

Kilde: Dr.dk

ANNONCE
Annonce

Seneste artikler

Det kribler og krabler i foråret. Tag ud og vær med.

Foråret er fyldt af liv - og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser....

Fire truede fuglearter bliver fredet for jagt i Danmark!

Miljøminister Lea Wermelin har netop besluttet at stoppe jagt på tre globalt truede fuglearter og en art, der er i tilbagegang...

Når den venstresnoet lian snor sig højre om!

Forvirret? Så er du ikke den eneste. Dansk botanik går nemlig mod strømmen, hvis man sammenligner med ingeniører, arkitekter - og botanikere...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close