Lækre syltede blomsterknopper fra ramsløg!

For ikke så længe siden fik jeg foræret et glas med syltede blomsterknopper af ramsløg. Jeg kendte ramløgkapers som laves af de bær, der kommer efter blomstringen, men syltede blomsterknopper var nyt for mig.

Af Marianne Riis.

Syltede ramsløg-knopper
Blomsterknopper fra ramsløg.

Jeg prøvede dem først på en sildemad og hold da helt op hvor smager det godt! Jeg kastede mig straks over selv at sylte nogle blomsterkrukker og jeg er så heldig, at Kirsten som introducerede mig for mit første glas, har givet mig lov til at bringe hendes opskrift her på siden. Det er lige nu, at blomsterknopperne er derude så det er bare at sylte løs.
Ramsløg er hjemmehørende i det meste af Europa og har været kendt i Danmark siden Bondestenalderen og har også været kendt fra danske klostre i middelalderen. Selvom planten visse steder kan antage invasiv karakter og dække skovbunden over store områder, så regnes ramsløg altså for pæredansk.

De syltede ramsløgknopper smager godt – ikke mindst på en sildemad.

Opskrift (lånt af Kirsten Søgaard Jeppesen):

Ingredienser:

  • Ca. 40 g friske blomsterknopper fra ramsløg
  • 4 laurbærblade
  • 25 hele blandede peberkorn
  • 10 hele allehåndekorn
  • En smule korianderfrø
  • 4 dl hvidvinseddike
  • 2 dl. Rørsukker.
  • Salt

Fremgangsmåde:

Læg knopperne i salt i 4 timer. Hæld eddike og rørsukker i en gryde, varm op (ikke koge) og opløs sukkeret. Tilsæt de øvrige krydderier. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle i 4 timer.

Blomsterknopperne ligger i salt i ca. fire timer.

Sorter knopperne op af saltet og hæld dem på rene glas (evt. skyllet med atamon). Hæld eddikelagen over knopperne. Lad dem trække 7 dage på køl.

NB! De smager også skønt på stegte marinerede sild.

Husk at det i statsskovene kun er tilladt at indsamle til eget brug. Ikke til videresalg!
I private skove kræves tilladelse fra ejeren.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE