Forsker vil lave en genbank for truede dyr!

Det er eksempelvis dyr som denne truede sabeloryx, at den nye genbank skal redde. Foto: Waddey CC BY 3.0 Wikimedia
Det er eksempelvis dyr som denne truede sabeloryx den nye genbank skal redde. Foto: Waddey CC BY 3.0 Wikimedia

Omkring en tredjedel af klodens pattedyr er truet af udryddelse. Nu vil en genforsker fra Aalborg Universitet gøre det muligt, at genskabe nogle af dyrene.

Minus 80 grader kold fryser.
Det er genforskeren Cino Pertoldi fra Aalborg Universitet som står bag det nye projekt. Med dyrearter som forsvinder hver dag og da det er svært at stoppe krybskytteri og fældning af skovene, mener Pertoldi, at det er tid til nytænkning. Det vil han gøre ved at bevare arvemateriale fra truede dyr i en minus 80 grader kold fryser. Han vil med andre ord skabe en såkaldt cryobank for truede dyr, hvor både sæd og æg bliver bevaret.

Samarbejde med Aalborg ZOO og Randers Regnskov.
Projektet sker i samarbejde med Randers Regnskov og Aalborg ZOO. Sammen har de søgt en række fonde om 15 millioner kroner til oprettelsen af genbanken.
Ifølge Rikke Kruse Nielsen, som er zoologi- og formidlingschef ved Aalborg Zoologiske Have, krydses der fingre for at projektet lykkes. Ifølge hende bliver der dagligt skudt omkring 100 elefanter i Afrika og hvis der ikke gøres noget vil der om otte til ti år ikke findes elefanter mere i den vilde natur.
MR/

Kilde: dr.dk

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE