Ekstra mange stjerneskud i oktober!

Lignende artikler

stjerneskud
Op til 15 stjerneskud i timen.
Det er stadigvæk efterår og ligesom naturen nu giver den en ekstra tand på farvepaletten med alle de skønne efterårsfarver holder stjernehimlen for tiden sig heller ikke tilbage.
Oktober måned er hel særlig med ekstra gode chancer for at se stjerneskud. Ikke mindre end tre meteorsværme kan ses på himlen og højdepunktet er den 20. oktober, hvor man kan se helt op til 15 stjerneskud i timen, hvis altså ikke skyerne driller for meget.
Det er Orioniderne som er aktive i tidsrummet fra den 2. oktober og helt frem til den 7 november, men det er altså den 20. oktober, hvor muligheden for at se rigtig mange stjerneskud er størst.
Det er i øvrigt her i oktober, at samtlige planeter i solsystemet kan ses.

Hvad er et stjerneskud?
Stjerneskud er støvkorn eller mindre sten som trænger ind i Jordens atmosfære med høj hastighed.
Når objektet trænger ind i atmosfæren presses luften foran sammen og bliver meget varm. Den store varmeudvikling kombineret med mødet med luftmolekylerne som det støder ind i, får objektet til at gløde. Det vi ser som et stjerneskud er luften omkring objektet, der lyser på grund af varmen.
MR/

Kilde: asf.skysite.dk, videnskab.dk, planetariet.dk

 

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close