Leg og dekorér med efterårets blade

Leg med efterårets blade.

Efterårets blade er noget særligt. Nogle forbinder efteråret med noget trist – sommerens afslutning og mørkets komme, men tager man ud blandt de faldende blade er det let at falde for efteråret. Børn elsker blade! Og blade kan bruges til rigtig mange ting.

Bladfigurer og -kollager

Det er ikke altid at efterårsvejr er det bedste udevejr, selvom klichéen lyder at “der ikke findes dårligt vejr – kun dårlig påklædning…” Men blade kan også anvendes indendørs. Tag i skoven og saml en stor pose forskellige blade. Tag dem med hjem sammen med røde kinder. Hæld posen ud og fordel på nogle aviser, hvis de er våde og lade dem tørre til næste dag.

Ugle lavet af blade.
Sommerfugl med vinger af egeblade. Dekoreret med tusser og farvekridt.
Hjort med egeblade som gevir.

Bladene kan limes på karton og blive til de mest fantastiske bladkollager, ja nærmest kunstværk, der tåler indramning. Mest populært er det nok at bruge bladene til at lave figurer. Mine børn har bl.a. lavet sommerfugle, blomster, hjorte m.m.
Når bladene er tørre kan man tegne på dem med tusser. En hvid dekorationspen kan give nogle rigtig flotte effekter, hvis man f.eks. tegner bladnerverne op.

Bladkranse

Tag i skoven – gerne sammen med børnene – eller børnebørnene, og saml en stor pose flotte efterårsblade. Det er ganske nemt at lave en bladkrans. Tag blot et stykke ståltråd eller bindetråd. Stik bladene på tråden som perler på en snor. Bladene skal sidde tæt og der skal mange til. Bøj tråden til en krans og hæng den ud på døren. Det kan faktisk være ret flot og dekorativt.

Tag et stykke blomstertråd/ståltråd og træk blade på tråden – masser af blade, der til sidst samles til en krans. Foto: NaturGrafik og frugalfamilyhome.com.

Bladkugle.
Har du rigtig mange blade i haven kan du evt. lave en bladkugle, der kan stå ved hoveddøren. Tag en klump blade og bind blomstertråd (ståltråd) omkring dem så du har en kerne. Tag en håndfuld blade mere. Læg på og bind sammen med tråd. Til sidst har du en stor, dekorativ bladkugle. En anderledes dørdekoration, der blot kræver masser af blade. Se eksempler her.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE