Boganmeldelse: Snøvl og Fiddifup

Bogens omslag af Flemming Bau.

Snøvl og Fiddifup. En god naturhistorie for børn

Læst af naturskribent Søren Olsen.

Snøvl og Fiddifup er to sommerfuglelarver, en hermelinskåbe og en stikkelsbærmåler, der går på opdagelse i forskellige miljøer. Samtidig er det mere overordnet en informativ fortælling om vores smådyr, deres liv og væremåde, og de planter, der er en del af deres miljøer. Det muntre eventyr er for børn fra 4 år og opefter.

Illustrationerne af Flemming Bau er en blanding af naturalistiske gengivelser af dyr og planter og så de spøgefulde larver. De mange detaljer vil appellere til børn, der elsker at gå på opdagelse i billeder. Forfatteren Jørgen Bau har i historie om larverne arbejdet med lune og underfundighed, en leg med sproget, som børn vil opfatte og værdsætte.

Opslag fra bogen illustreret af Flemming Bau.

Flemming Bau er en højt anerkendt bogillustrator og formidler af oldtid og historie, og han var i over 25 år ansvarlig for Moesgaard Museums udstillingsmateriale. Han har desuden i udlandet været ansvarlig for udstillingsdesign på museer. Hans bror, Jørgen Bau, har været leder af Den Kongelige Afstøbningssamling for Statens Museum for Kunst.

Jørgen & Flemming Bau: Snøvl og Fiddifup. 32 sider, 190 kr. Hovedland.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE