Halsvarmere – også til juniorer

Tjek til hoved og hals! Test af populære halsrør til børn fra svenske Fladen.

Af Marianne Riis.

Vi prøvede modellerne “camou” og “Pike” (gedde).

Vi har tidligere skrevet om de populære halsrør, der går under rigtig mange forskellige navne og mærker; halsrør, halskrave, multi-scarf, tube, buff med flere. Disse halsvarmere har været kendt i forsvaret i mange år som en del af soldaternes udrustning, men hos outdoor-folket er de også i stigende grad blevet populære i de senere år. Det er på mange måder et genialt stykke beklædning i al sin simpelhed. Et behageligt, blødt stykke stof formet som et rør, der trækkes ned over hovedet og omkring halsen. Det fylder og vejer praktisk taget ingenting – og kan bruges på mange måder – som hue, pandebånd, ansigts- og halsvarmer.

Halsrøret i model Pike – med mønstret fra den geddens gulgrønne farver. Meget godt fundet på af svenske Fladen.

I de senere år er der tilmed kommet mange smarte design og farver indenfor disse halsrør. NaturGuide.dk fik lov at afprøve to farvedesign fra svenske Fladen til børn og unge. Fladen er kendt for sine sportsfiskeartikler og hvorfor ikke et halsrør i geddens fine, gulgrønne nuancer? Det er ganske godt fundet på og ser ret godt ud.

Et halsrør er et genialt stykke beklædning, der i stigende grad har vundet indpas hos friluftsfolket i de senere år. Og hvorfor ikke også til børn?

Der var efterår i luften med trækkende gæs på himlen, da vi en dag i efterårsferien tog ud for at fiske – fire fætre i alderen 5 til 10 år og tilhørende fædre. Luften var fra morgenstunden råkold og blæsende. En perfekt dag at teste Fladens multi-scarfs. Der blev ret hurtigt dømt “thumbs up” da halsrøret dels er let og føles blødt og behageligt. Det varmer halsen uden at stramme – og der er ingen knuder og vindinger, der går op som på det klassiske halstørklæde. Perfekt til børn, da man ikke taber halsrøret – som det kan ske med halstørklædet. Det er let at trække halsrøret op over næsen hvis vinden er kold. Tilmed kan stofstykket, som tidligere nævnt, trylles om til hue og ørevarmere, hvis det er her behovet er. Materialet er ret elastisk.

De grønne og gyldne kamuflagefarver gør sig også godt

Fladen multi-scarf er fremstillet af blødt, slidstærkt polyester, der tåler vask ved 30 grader. Størrelsen er “one size”. Der findes i øjeblikket tre farvedesign, hvor vi prøvede den gulgrønne geddeskindsfarve og et kamuflage mønster i orangebrune efterårsfarver, der faktisk også er ret flot. Modellerne rammer det aktive udesegment – jagt, fiskeri og udeliv, men behøver ikke nødvendigvis at sammensættes med outdoorbeklædning. Halsrørene er også ret seje sammen med hverdagstøj, skjorte og cowboybukser til skolebrug.
Fladen multi-scarf kan købes hos Junorgrej.dk – i skrivende stund for 79 kr.

Bag på “indpakningen” ses anvendelsemulighederne for halsrøret.

NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer og henvisning og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE