Danskernes ferievalg: Smuk og ren natur er vigtigt!

Ferie i Danmark
Ferie i Danmark? Smuk og ren natur er afgørende for valget. Her den jyske vestkyst.

Danskerne har fået øjnene op for Danmark som ferieland – og naturen hitter!
Det danske kystland med nogle af Europas flotteste, ubebyggede strande, god plads og rent badevand hitter blandt feriefolket – og kystlandet ligger i top når turister vælger Danmark som feriedestination.
Når det gælder ferie er beliggenhed vigtig. Omgivende smuk natur; skove, klitheder, fjordudsigter med mere tiltrækker feriegæsterne.

Vi vælger feriemål ud fra tilstedeværelsen af smuk og ren natur.
En undersøgelse fra analyseinstituttet YouGov, har spurgt over 500 danskere, hvor de har tænkt sig at holde sommerferie i 2015. Her svarer 66 procent, at de i år bliver i Danmark. Undersøgelsen viser, i følge Berlingske, at vi primært vælger feriedestination ud fra, om der er smuk natur, frisk luft og rent vand med mulighed for at bade.

I følge undersøgelsen er naturskønne områder vigtigt for både unge og gamle. Hele 71 procent svarer, at det vigtigste på en ferie er smuk natur.

Ferie
En usprøjtet, økologisk kornmark med røde valmuer. Danskerne vælger smuk og ren natur som vigtige parametere for, hvor ferien skal holdes. Turisterne i Danmark bruger for mere end 87 milliarder kroner.

Naturoplevelser har høj prioritet for udenlandske turister.
For nogle år siden lavede turistorganisationen VisitDenmark en undersøgelse omkring, hvorfor udenlandske turister valgte Danmark som feriemål. Her var svaret overraskende at “naturoplevelser” lå i top på prioriteringslisten – overgået af attraktioner, historiske og kulturelle oplevelser, shoppingmuligheder, børnevenligt land med flere.

[quote_box_right]Se også: Turister for milliarder vil have dansk natur.[/quote_box_right]

Selv når “strand, kyst og hav” blev sorteret fra lå “naturoplevelser” blandt de øverste prioriteter blandt turisterne.
Turisterne forbruger, i følge VisitDenmark, for i alt 87,2 mia. kroner (2014), når de er på ferie og forretningsrejse i Danmark. Den store omsætning gør turismen til et af Danmarks vigtigste erhverv, der skaber vækst, omsætning og arbejdspladser i hele landet.

Mere natur – mere turisme?
VisitDenmarks beregninger viser, at turismen er med til at skabe beskæftigelse for knap 122.500 fuldtidsansatte rundt omkring i landet. “Naturen det billige skidt” som Otto Gelsted i sin tid ironisk udtrykte det. Noget tyder på at der er rigtig god samfundsøkonomi i smuk og ren natur.

rent_vand
Rent vand, rent miljø, – og generelt smuk natur og naturoplevelser er vigtige parametre for turisternes valg af Danmark som feriemål.

Kilder: Berlingske, VisitDenmark.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE