Boganmeldelse: Kunsten at fange muldvarper

Lignende artikler

– og finde sig selv i naturen.

Forsiden på bogen “Kunsten at fange muldvarper og finde sig selv i naturen”.

Læst og vurderet af Marianne Riis.

Umiddelbart kan bogens titel lede en til at tro at man sidder med en håndbog om regulering og fangst af muldvarper, men bogen er snarere en filosofisk skildring af et liv i det fri. Den walisiske forfatter Marc Hamer debuterer med bogen efter et langt liv, hvor han har ernæret sig med det usædvanlige erhverv; at fange muldvarper for private i haver og på boldbaner. Bogen er en eksistentiel fortælling om respekt og hensyntagen til naturen, om selvransagelse, eftertænksomhed og et blik for nærvær for de små øjeblikke omkring en – mindfullness, hedder det vist på moderne dansk.

Den walisiske forfatter Marc Hamer debuterer med bogen, der stikker dybere på livet end bogens titel-overskrift afslører.

Bogen er en slags selvbiografi med blik for de små og store detaljer i livet og hverdagen, iagttagelser af dyreliv som rødhalsen, der følger spadens arbejde i haven og mariehønen på buksebenet. Bogen er let læselig og da jeg læste bogen fik den mig flere gange til at stoppe op og tænke tilsvarende tanker om min egen hverdag og mit eget liv. Ganske rart faktisk, at fundere lidt over livets værdier i en ellers hektisk hverdag, hvor den ene dag ofte tager den anden og inden man ved af det er der gået endnu et år.

Bogen er solgt til udgivelse over hele verden og oversat til dansk af Peter Dürrfeld.

Kunsten at fange muldvarper af Marc Hamer. Oversat til dansk af Peter Dürrfeld. Kristeligt Dagblads Forlag 2019. Paperback, 280 sider. Vejledende pris; kr. 249,95.

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close