Boganmeldelse: Kunsten at fange muldvarper

– og finde sig selv i naturen.

Forsiden på bogen “Kunsten at fange muldvarper og finde sig selv i naturen”.

Læst og vurderet af Marianne Riis.

Umiddelbart kan bogens titel lede en til at tro at man sidder med en håndbog om regulering og fangst af muldvarper, men bogen er snarere en filosofisk skildring af et liv i det fri. Den walisiske forfatter Marc Hamer debuterer med bogen efter et langt liv, hvor han har ernæret sig med det usædvanlige erhverv; at fange muldvarper for private i haver og på boldbaner. Bogen er en eksistentiel fortælling om respekt og hensyntagen til naturen, om selvransagelse, eftertænksomhed og et blik for nærvær for de små øjeblikke omkring en – mindfullness, hedder det vist på moderne dansk.

Den walisiske forfatter Marc Hamer debuterer med bogen, der stikker dybere på livet end bogens titel-overskrift afslører.

Bogen er en slags selvbiografi med blik for de små og store detaljer i livet og hverdagen, iagttagelser af dyreliv som rødhalsen, der følger spadens arbejde i haven og mariehønen på buksebenet. Bogen er let læselig og da jeg læste bogen fik den mig flere gange til at stoppe op og tænke tilsvarende tanker om min egen hverdag og mit eget liv. Ganske rart faktisk, at fundere lidt over livets værdier i en ellers hektisk hverdag, hvor den ene dag ofte tager den anden og inden man ved af det er der gået endnu et år.

Bogen er solgt til udgivelse over hele verden og oversat til dansk af Peter Dürrfeld.

Kunsten at fange muldvarper af Marc Hamer. Oversat til dansk af Peter Dürrfeld. Kristeligt Dagblads Forlag 2019. Paperback, 280 sider. Vejledende pris; kr. 249,95.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE