Børnekunstudstilling på Naturama

400 børn fra 7 skoler, SFO’er og kunstpiloter i Svendborg bidrager til årets børnekunstudstilling på Naturama, der i år har titlen ”Hvad laver du her?” og handler om invasive arter. Udstillingen åbner 15. marts 2020.

OBS: Naturama følger den danske regerings opfordring til at kulturinstitutioner lukker for en periode – og har derfor foreløbigt lukket.

Det er de såkaldt invasive arter, der er inspirationen og temaet for årets udstilling, skriver Naturama i en pressemeddelelse. For hvad skal dræbersneglen, mårhunden og alle de andre dyr, som ikke hører hjemme i Danmark, her?

En kæmpe dræbersnegl

Som noget nyt i år har børnene arbejdet med at lave en kobling mellem den digitale og den analoge kunst. Blandt andet bliver Naturamas 360 graders billedfremviser taget i brug. Derudover vil der være forskellige typer af fysiske værker, blandt andet en kæmpe dræbersnegl, en kæmpe østers og en elefant, som har smadret en hel del porcelæn i en porcelænsbutik!

Kombineres med årets særudstilling “Invasive Arter – Nye Dyr?”

Det er en fast tradition at børnene i Svendborg laver en årlig udstilling. Faktisk er det snart 30 år siden den første børnekunstudstilling løb af stabelen, nemlig i 1991.
Som tidligere år er det Naturama, der er vært for udstillingen. Temaet for børnekunstudstillingen hænger sammen med udstillingen ”Invasive Arter – Nye Dyr?”, som er årets særudstilling på Naturama. Her vil Naturama’s gæster opleve dramatiske fortællinger om, hvordan de invasive arter påvirker alle vores hjemmehørende arter. På godt og på ondt. Udstillingen ”Invasive Arter – Nye Dyr?” køres i øvrigt parallelt med en tilsvarende udstilling på Fjord&Bælt i Kerteminde. Her er det de invasive arter under overfladen der er i fokus. Begge særudstillinger åbner den 2. april 2020.

Årets børnekunstudstilling åbner søndag den 15. marts.

Kilde: Pressemeddelelse fra Naturama.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE