Naturaktiviteter med børn i påskeferien

Naturvejlederne fra Naturvejledning Danmark er gået sammen om at give tips til oplevelser i naturen for børn og deres forældre i påskeferien. Der er masser af spændende aktiviteter. NaturGuide.dk har selv været på påsketur med børn – og vi fik masser af oplevelser med hjem.

Når børnene viser vej. Off-road gennem skoven – væk fra veje og stier.

Heldigvis har vi i Danmark mange steder, hvor der er gode naturoplevelser at hente for alle aldre. De danske statsskove har den fordel at her må man gå på opdagelse uden for veje og stier – og det er ofte her at eventyret venter. Samtidig har man her i langt højere grad naturen for sig selv, da næsten alle følger de eksisterende veje og stier. Vi smed kontroltøjlerne og lod børnene – to raske drenge på 6 og 7 år lede vej. Snart var vi på vej off-road ind i mellem skovens træer, hvor drengene fulgte en dyreveksel – en dyresti, der formentlig er lavet af skovens hjortevildt. Drengene fandt undervejs alt fra spættetræer, myretuer, en rævegrav med mere – og vi fik med garanti set en del af skoven vi aldrig havde set før. En lysning i skoven med en sydvendt bakkeskrænt blev udnævnt til vores “hemmelige sted” som vi for en stund delte med en citronsommerfugl.

Naturen med dens rige plante- og dyreliv holder, i modsætning til de fleste andre besøgssteder i påsken, ikke corona-lukket. Forskellige naturvejledere har lavet et katalog med 10 idéer til lærerige og sjove aktiviteter i det fri, der er lige til at gå i gang med. Du kan se alle ideerne her: Tag børnene med ud i naturen i påskeferien.

Også Danmarks Naturfredningsforening har forslag til oplevelser og aktiviteter i naturen i påskedagene. Se påskeferie med børn.

På vores egen lille tur fik vi samlet lidt kogler til fine kogleblomster som vi normalt laver til jul, men faktisk også kan være søde i en altankasse eller en påskedekoration.
/MR

Kogleblomster kan også laves i påskedagene. Evt. i gult fremfor rødt. Klip de øverste kogleskæl af med en tang – og bor gerne et hul til en blomsterpind i bunden af koglen. På den måde kan der laves en hel buket.

Se også Tag dit barn med oplevelser i naturen.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE