Den rigtige snittekniv til børn

Lignende artikler

Der findes flere gode knive på markedet, der er beregnet til børn, hvor spidsen er afrundet og stump. Vi ser nærmere på en bedre en af slagsen fra Juniorgrej.dk.

Af naturvejleder Niels Lisborg. Artiklen er sponsoreret, men uafhængigt testet og vurderet af NaturGuide.dk.
At sidde omkring et bål og snitte snobrødspinde er noget som de fleste børn holder af. Mine egne drenge på kun 4 og 6 år holder meget af at snitte med deres kniv (under forældrenes behørige opsyn). Nogle vil måske mene at det er for farligt at overlade en kniv til børn i den alder, men den rigtige snittekniv gør en forskel. Der findes nemlig flere gode knive på markedet der netop er beregnet til børn, hvor spidsen er afrundet og stump og hverken kan prikke eller stikke meget mere end en lineal. Først og fremmest handler det om at lære barnet hvordan man håndterer en snittekniv – og altid snitte væk fra sig selv.

En god snittekniv til børn skal have fingerstopper - også kaldet parerblad.
Christian på knap 5 år håndterer fint kniven, der er forsynet med fingerstop, så fingrene ikke smutter ud på bladet. Han snitter rutineret væk fra sig selv på pinden, der skal blive til et grillspyd.

Indtil fornylig brugte drengene primært den klassiske Opinel snittekniv, der kan foldes sammen og være i lommen. Her var det dog et problem for især den mindste at undgå at få fingrene ud på bladet. Fornylig modtog vi en børnekniv fra Juniorgrej.dk til test – og her var netop hvad vi havde savnet på Opinel-kniven: en fingerstopper!

Kniven – eller dolken – fra Juniorgrej.dk er relativ tung med sine 125 gram, men vægten får den til at virke solid og kniven ligger godt i hånden. Knivklingen er ret kraftig og udført i rustfrit stål. Selve bladet måler 8 cm, men på grund af den afrundede spids er kun 5 cm af bladet skarpslepen. Det er helt fint for når man arbejder koncentreret med en snittekniv, så bruger man alligevel kun den nederste del af klingen. Kniven måler i fuld længde 18 cm.

Knivklingen er ret kraftig og udført i rustfrit stål.

Set i lyset af, at det er en børnekniv til under 200 kr. er det faktisk en ret flot kniv. Skæftet er lavet af mørkebrunt hårdt træ, der flankeres af et hvidt og to dybrøde forstykker og bagstykker, der danner et flot, stribet mønster.
Klingens ryg er så bred at man kan placere tommelfingeren på den og derved bedre kontrollere kniven til omhyggelige snitteopgaver.

Knivryggen er så bred at man kan placere tommelfingeren på den og derved bedre kontrollere kniven til omhyggelige snitteopgaver.

En god spejderdolk.

Kniven er måske ikke barberblad skarp som en jagtkniv, men jeg kunne alligevel fint skære gennem et stykke papir uden at det flossede. Netop som et redskab til at arbejde i træ er bladet og skarpheden fin – og kniven klarede også uden problemer en gammel tørresnor som jeg havde ved hånden.
Knivens evner, udformning og robuste udførelse kombineret med det rette flotte udseende gør at kniven også bør nomineres som en rigtig god spejderdolk for børn og unge.
Der medfølger en læderskede til dolken, så den kan bæres i bæltet.

Der medfølger en læderskede til dolken.

Kniven kan fås ved Juniorgrej.dk – i skrivende stund for 199,00 kr.


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,114FansLike
2,499FølgereFølg

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close