Den rigtige snittekniv til børn

Der findes flere gode knive på markedet, der er beregnet til børn, hvor spidsen er afrundet og stump. Vi ser nærmere på en bedre en af slagsen fra Juniorgrej.dk.

Af naturvejleder Niels Lisborg. Artiklen er sponsoreret, men uafhængigt testet og vurderet af NaturGuide.dk.
At sidde omkring et bål og snitte snobrødspinde er noget som de fleste børn holder af. Mine egne drenge har siden de var små holdt meget af at snitte med deres kniv (under forældrenes behørige opsyn). Nogle vil måske mene at det er for farligt at overlade en kniv til mindre børn, men den rigtige snittekniv og tilhørende instruktion gør en forskel. Der findes nemlig flere gode snitteknive på markedet der netop er beregnet til børn, hvor spidsen er afrundet og stump og hverken kan prikke eller stikke meget mere end en lineal. Først og fremmest handler det om at lære barnet hvordan man håndterer en snittekniv – og altid snitte væk fra sig selv.

Børne-snittekniven fra Juniorgrej.dk er en god snittekniv, forsynet med fingerstop og afrundet spids, der ikke kan stikke.

Tidligere brugte mine drenge primært den klassiske Opinel snittekniv, der kan foldes sammen og være i lommen. Her var det dog et problem for især den mindste at undgå at få fingrene ud på bladet. Jeg overvejede dengang at købe et par SamuEye børne-skærehandsker, der i øvrigt fås helt ned i str. 2 år. Inden jeg dog kom så langt modtog vi en børnekniv fra Juniorgrej.dk til test – og her var netop hvad vi havde savnet på Opinel-kniven: en fingerstopper! Selvom fingerstopperen, efter min mening, godt måtte have været en anelse større, så er den et stort plus i forhold til Opinel-kniven. En fingerstopper er det første jeg kigger efter når det handler om en snittekniv til børn.

Kniven – eller dolken – fra Juniorgrej.dk virker solid og ligger godt i hånden. Knivklingen er ret kraftig og udført i rustfrit stål. Selve bladet måler 7,5 cm og har afrundet spids, så kniven ikke kan stikke. Kniven måler i fuld længde 16,5 cm.

Kniven passer fint til en børnehånd. Her testet af 7-årige Christian og som billedet viser er der stadig god plads på skæftet.

Vi tog kniven med på weekendtur, hvor sønnike på 7 år fik lov at arbejde med kniven. Sin unge alder til trods har han allerede haft flere knive, men han synes straks godt om denne, der hurtigt fik træspånerne til at flyve omkring bålet.

Kniven er kompakt med en kraftig klinge, der er udført i rustfrit stål. Kniven vejer ca. 70 gram. Der medfølger en læderskede.

Skæftet er lavet af mørkebrunt hårdt træ, der flankeres af sort, rød og hvide forstykker og bagstykker, der danner et flot, stribet mønster. En ganske flot og veludført kniv, der virker robust!
Klingens ryg er så bred at man kan placere tommelfingeren på den og trykke på klingen. Det gør det lettere at styre kniven til mere avancerede snitteopgaver.

Knivryggen er så bred at man kan placere tommelfingeren på den og derved bedre kontrollere kniven til omhyggelige snitteopgaver.

En god spejderdolk for de yngste spejdere.

Kniven er faktisk overraskende skarp. Jeg kunne skære igennem et stykke papir uden at det flossede. 
Knivens evner, udformning og robuste udførelse kombineret med det rette flotte udseende gør at kniven også bør nomineres som en god, sikker spejderdolk for de mindste spejdere.
Der medfølger en læderskede til dolken, så den kan bæres i bæltet.

I vores test blev kniven prøvet af 7-årige Christian, der var glad for kniven. En god snittekniv til børn.

Kniven kan fås ved Juniorgrej.dk – i skrivende stund for 249,00 kr.


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE