Søstjerner til svinefoder

Lignende artikler

soestjerne
Forsøg med søstjerner i opbygningen af flæskestegen.

Muslingefiskerne i Limfjorden generes af store mængder søstjerner. Søstjernerne spiser blåmuslingerne og truer dermed muslingefiskeriet. Muslingeerhvervet har derfor indledt et målrettet fiskeri efter søstjernerne – og som et forsøg sendes der nu ikke mindre end 100 tons indfangede søstjerner fra Limfjorden til virksomheden DAKA i Randers. DAKA skal prøve at forarbejde de mange søstjerner til fodermel, som bl.a. kan bruges til foder til grise og mink.

Limfjordsfiskerne har tidligere gjort anstrengelser for at udnytte de mange søstjerner, der generer muslingefiskeriet. Således blev der sidste år sendt et større parti søstjerner til en tysk fiskemelsfabrik. I følge muslingeerhvervet er det ikke svært at afsætte melet fra søstjernerne, men omkostningerne ved transporten til Tyskland gør søstjernefiskeriet urentabelt. Derfor prøver erhvervet nu med danske DAKA, der menes at kunne lave søstjernemelet billigere.
/MR

Kilde: DR.dk

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close