Rene hænder uden vand?

Rene hænder uden vand“Wash without water” – vask hænder uden vand! Sådan lyder et dansk desinfektion-produkt som NaturGuide.dk har afprøvet ved flere lejligheder.

Af naturvejleder Niels Lisborg.
Som aktiv naturbruger, jæger og lystfisker har jeg selvfølgelig prøvet det utallige gange – at få beskidte hænder derude! Det hører med!
Der er dog rigtig mange situationer, hvor det er rart at få hæderligt rene hænder igen.

En tidlig sommermorgen når bukken brækkes (skæres op, red.) efter en vellykket jagt eller en sen aften ved åen, hvor ørreden renses for indvolde.
Jeg kan også komme i tanker om talrige situationer, hvor jeg er på udetur med familien, f.eks. udedage i shelter eller telt. Ikke sjældent kommer drengene (4 og 6 år) med et dyr de har fundet – ligefra en tudse til en død mus. Her kommer en lille smart desinfektion-gel ind i billedet som jeg de sidste par år har haft god brug af. Der findes mange forskellige desinfektion-gel, der dræber bakterier på håndfladerne, men jeg er faldet for den dansk producerede “Clean Hands” (annoncelink til butik) fra Pierre Beauvais, der angiver at gelen dræber 99,9% af alle bakterier samt svampesporer, leverbetændelse, SARS, HIV og H1N1-virusinfektioner.

Nysgerrige børn i naturen piller i alt. Her er der fundet en frø. Inden madpakken indtages gnides håndfladerne lige i en lille klat “Clean Hands”, der dræber bakterier.

Clean Hands – Wash Without Water kommer i en robust, slagfast beholder, der kan holde til at være med i rygsækken eller kufferten. Beholderen er i følge producenten støbt i miljøvenlige materialer, der ikke forurener. Ved affaldsafbrænding efter brug, bliver flaskens materialet til kuldioxid og vand. Beholderen har både drejelåg og vippelåg og kan håndteres med en hånd.

Clean hands - rene hænder uden vand.
Clean Hands – rene hænder uden vand, er danskproduceret og bruges bl.a. af forsvaret og Læger uden grænser.

Har man besørget i det fri er der sjældent en håndvask til rådighed – og når der laves mad over bål er det en god regel med rene hænder når fødevarerne håndteres og senere indtages.

Wash Without Water (”Clean Hands”) leveres i følge producenten bl.a. til Røde Kors, Læger uden Grænser, FN, Politi, forsvaret, NATO, der overalt på kloden, dagligt udsættes for smittefarer, hvor vand, sæbe, håndklæder og andre faciliteter ikke findes.

Produktet indeholder også klorhexidin til desinfektion af småsår, insektstik m.m. og er derfor et must i oppakningen, i bilen, på rejsen – og vil jeg mene, i familiens førstehjælpskasse.

Jeg har gerne Clean Hands med i førstehjælpstasken.

Wash Without Water kan købes på apoteket (online)(annoncelink til butik) og er lidt dyrere end flere af de desinfektionsgel man ellers kan købe, men man får også flere anvendelsesmuligheder med i prisen – og herunder den rå og robuste beholder, der kan genopfyldes. Indholdet af glycerin modvirker at hænderne bliver tørre.

Nem at bruge:
Tryk på vippelåget foroven.
Vend flasken på hovedet og pres desinfektionsvæsken ud i håndfladen og huden.
Gnid grundigt ind – også mellem fingrene og lad det tørre i 15 sekunder.

Clean Hands 90 ml findes i 3 farvevarianter: Grøn, Sort og Hvid og koster 59 kr.. Indholdet er det samme.
De små beholdere kan eventuelt genfyldes med Clean Hands 600 ml (annoncelink)., der kun koster 88 kr.
Du kan bl.a. købe på apopro.dk – Danmarks online apotek (annoncelink) eller Made4men.dk (annoncelink), der også sælger den tilhørende bæltetaske.

Kilde: pierrebeauvais.com, webapoteket.dk, apopro.dk – Danmarks online apotek.


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Læs også...

Seneste..

Mere fra NaturGuide.dk