Test af nye Cascade HellyTech® vandrestøvler. Gå godt med nyt genbrug!

En af de nye vandrestøvler, der udnytter genbrugsmaterialer er Helly Hansens Cascade HellyTech®, der fås både til mænd og kvinder. Vi tester støvlerne i praksis.

Det er vist ikke en hemmelighed at når tøj og andre tekstiler produceres, har det generelt en stor belastning for både klima og miljø. Det er derfor lidt af et paradoks at alle os, der holder af naturen og udelivet, bidrager i uheldig retning for vores klima, natur og miljø via vores forbrug af beklædning.

Stigende fokus på genanvendelige materialer – også til fodtøj!

Producenterne har heldigvis i de senere år haft stigende fokus på miljøbelastningen og flere og flere producenter tænker miljøet – og genbrugsmaterialer ind i produktionen. Naturmagasinet har tidligere skrevet om miljøvenligere beklædning f.eks. skaljakken Verglas Infinity og PFC-fri imprægnering. Genbrug er også blevet aktuelt når det kommer til fodtøj og der er efterhånden en del producenter af vandrestøvler, der indtænker genbrugsmaterialer i produktionen. Det gælder bl.a. Lundhags, Helly Hansen, Haglöfs og Salomon med flere.

Naturmagasinet tester Cascade HellyTech-vandrestøvlerne, der for en stor del er lavet af genbrugsmaterialer.

Cascade HellyTech® har stort indhold af genbrugsmaterialer

En af de nye vandrestøvler, der på papiret gør det godt med henblik på genbrugsmaterialer er Helly Hansens nye Cascade HellyTech®, der fås både til mænd og kvinder. Støvlens polyester sål og foring er 100% genbrug. Ca 1/3 af gummiet er genbrug og støvlens overdel er mindst 70% genbrug. Gode takter for os forbrugere, der har en holdning til natur og klima. Men hvordan er støvlen i praksis? Naturmagasinet har fået lov at teste Cascade-støvlerne i felten – og jeg kan roligt sige at støvlerne har fået terræn under sålerne henover efteråret og vinteren.

Cascade er let, prisfornuftig – og kommer i kække farver

Da vi modtog støvlerne var der i første omgang to ting vi bed mærke i. For det første er støvlen ret let. Herrestøvlen vejer 430 gram og damemodellen kun 350 gram. Det mærker man! Støvlerne føles meget lette på fødderne. Dernæst er prisen ganske fornuftig, hvor udvalgte farvevarianter sælges for godt 900 kr. på Helly Hansens egen hjemmeside.

Cascade HellyTech® vandrestøvlerne fås i fire farver – både i herremodellen og damemodellen. Vores testede model er den blå “azurite”. Foto: NaturGuide.dk og producentfoto.

Cascade-støvlerne er mellemhøje vandrestøvler med et ret klassisk udseende, bortset fra nogle ret seje farvevariationer f.eks. den røde “cloudberry” (herre) og den blå “azurite” (dame). Støvlerne sidder godt på foden og virker til at give god støtte når støvlerne er snøret korrekt fast. For nye støvler virker de bestemt ikke stive og sålen har et godt greb – selv på en rimfrostdækket træbro som vi passerede i Fosdalen på den første testtur. Hver gang vi får nye vandrestøvler er reglen, at støvlerne bør gås til inden vi påbegynder en større vandretur, men Cascade virkede ret omgængelige allerede på den første kilometer.

Støvlens sål er ikke for stiv og har et godt greb. Her går turen henover klitheden på Skagens Odde.

HELLY TECH®-membranen holder tæt

Helly Hansen giver selv Cascade-støvlerne karakteren 5 ud af 6 når det kommer til at være åndbare og vandtætte. Problemet med varme fødder er ikke den største udfordring på en vandring henover den jyske hede i vinterperioden, men det er vandtæthed derimod. Cascade har Helly Hansens egen HELLY TECH®-membran. Selvom vi undervejs afveg fra vandreruten og måtte krydse blankt vand, så holdt støvlerne tætte. Til tider var hele foden endda kortvarigt under vand.

Cascade-støvlerne klarede fint “vandtesten”. Selvom vi sjappede igennem flere våde områder forblev støvlerne tætte.

De bedste støvler er dem man ikke mærker

Hver gang vi vandrer henover klitheden betages vi af det storslåede landskab med urørte vidder, hvilket vi ikke har for vane i Danmark. Her er unikke naturoplevelser! I vintertiden ses nordiske sangsvaner og fjeldvåger på visit fra nord. Et sted derude har en ulv afsat sine spor og her hvor vi gør hvil for at tage en tår vand er der endnu røde tranebær og blå mosebøllebær hist og her omkring os. For en stund glemmer vi begge turens formål – test af vandrestøvler. Det tager vi som et godt tegn. Cascade tager ikke fokus fra det som det hele handler om: At komme ud på tur! Tværtimod er de bedste støvler dem man ikke mærker!

På vandring henover klitheden.

Jeg glæder jeg mig til at tage fat på januar – og det nye år – og en af mine forsæt er at komme mere ud at vandre – og måske komme i lidt bedre form 😉. Her er Cascade et godt skridt på vejen!

Læs mere om støvlerne på HellyHansen.com

PS: Fra våd, dansk vinter til varmeflimmer og ørkensand. På en netop afholdt ferie til Gran Canaria, hvor vandreture også var en del af programmet, tog jeg Cascade-støvlerne med til varmen. Det gik super! Både i det kontante, vulkanske klippeterræn og gennem Maspalomas' lille sandørken. Fine vandrestøvler – også i sommervarmen!

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE