Open Mountain Month!

Vi har da ikke bjerge i Danmark! Det var min første tanke, da jeg fik invitationen til at være i Open Mountain Month.

Foto 1: Der kan godt være bakket i Danmark. Her er det ved Himmelbjerget. Foto 2 viser Britta Lindstrøm Trabolt fra Connect Communications, der har været arrangør af eventet i Danmark sammen med Helly Hansen, i samtale med turens guide, bjergbestiger Jacob Klaris Jensen fra firmaet Klaris-Jensen. Foto 3: Redaktøren på vandring. Alle billeder er taget af fotograf Per Bille.

Flere ud i naturen.

Og nej, rigtige bjerge har vi ikke i Danmark, men vi har en meget varieret natur, der også byder på bakket terræn. Ikke mindst i Ejer Bjerge hvor de højeste punkter i Danmark ligger. Og det var da også her, at det første Open Mountain event i Danmark lige har fundet sted med en vandretur, der sluttede ved Himmelbjerget. En skøn dag med vandring i et usædvanligt flot vinterlandskab som efterhånden sjældent opleves herhjemme. Med skønne vandreruter i både åbent land og skov er det utroligt, at vi ikke mødte flere på vores vej til toppen af de højeste punkter i Danmark. Det kan dog varmt anbefales at komme afsted på tur i januar – sne eller ej.

Men hvad er Open Mountain Month, hvem står bag og hvad er formålet?

Vandreturen bød på et flot sneklædt landskab. Foto: Per Bille

Conceptet

Open Mountain Month er startet af Helly Hansen og foregår i flere lande rundt om i verden – bl.a USA, Canada og Europa. I Danmark er det første gang, at arrangementet afholdes. Formålet er at få flere ud i naturen, ikke mindst her i vintermånederne hvor mange ofte har lidt sværere ved at komme afsted. Motivationen skal ske med arrangementer, der skal inspirere og tilskynde mennesker til at komme ud og nyde naturen, gerne sammen med andre friluftsmennesker, uanset erfaringsniveau.

Helly Hansen giver mulighed for at deltage i en række udendørs arrangementer og aktiviteter sammen med professionelle. Det være sig alt fra guidede ture, workshops mm. I Danmark er det som nævnt første gang det er blevet afholdt, men det bliver spændende at følge, hvilke events der kommer fremadrettet også herhjemme. Du kan læse mere om Open Mountain Month på Helly Hansen’s hjemmeside: Helly Hansen

Toppen af Himmelbjerget 💪 Fra venstre: Sabina Therese Haysen fra @sabinasverden, Maria Fersner fra Sportsbranchen Dk, Jacob Klaris Jensen fra KLARIS- JENSEN, Marianne Riis, NaturGuide.dk, Henrik Lindgaard fra @lindgaard.outdoor og Isabel Morgenstern fra Outdoor 365 og Danmarks Outdoor Festival.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE