Boganmeldelse: Vandring og friluftsliv

Vandring og friluftsliv. Udførlig guide og nyttige tips til oplevelser i naturen

Læst og vurderet af naturvejleder Niels D. Lisborg

Bogens forside.

Ide senere år er natur og friluftsliv i stigende grad blevet populært. Under coronakrisen har danskernes interesse for at komme ud på oplevelser og “stå på egne ben” i naturen taget til med fornyet styrke. Som i de fleste af livets aspekter gælder at oplevelsen er større med stigende viden og indsigt på området. Netop her kommer friluftsvejleder Mette Mortensens bog “Vandring og friluftsliv” til sin ret. Bogen udkom i 2019 i sit 2. oplag.

“velskrevet i et godt sprog og fyldt med masser af gode, inspirerende billeder”

“Vandring og friluftsliv” er velskrevet i et godt sprog og fyldt med masser af gode, inspirerende billeder. Som bogens undertitel angiver “…nyttige tips…” så er bogen vitterlig fyldt med masser af gode tips. Mange af disse tips er fremhævet i grønne bokse hele bogen igennem.

Bogen kommer godt omkring de ganske store områder vandring og friluftsliv. Indledningsvist beskrives grej og udstyr og er man forholdsvis nybegynder indenfor friluftsliv er der virkelig meget viden at hente. Der er også masser af god, praktisk viden. Bl.a. om vandretekniker, førstehjælp på turen, personlig hygiejne i felten, brug af kort og kompas m.m.

Bålet er for de fleste noget af det mest essentielle at mestre når det kommer til friluftsliv – og bålet har da også fået sit helt eget kapitel i bogen, hvor vi bl.a. kommer omkring brændevalg, optænding og båltyper.

Bogen giver også gode råd og tips til vandreteknikker og sikkerhed på turen.

Alt i alt synes jeg at det er en meget læsevenlig, tilgængelig og inspirerende bog som rigtig mange kan få glæde af. Her er bestemt også noget at hente for mere erfarne friluftsfolk. Forfatteren Mette Mortensen ved hvad hun taler om. Til daglig driver hun virksomheden All-out, der tilbyder kurser i friluftsliv. Nogle vil nok også kunne huske hende fra tv-serien “Alene i Vildmarken”, hvor hun tilbragte 58 dage alene i det øde Nordnorge.

I bogens indledning gengiver forfatteren et citat fra Peter Plys; “Kunsten ved at være lykkelig er at gøre sine glæder enkle!” Der er masser af enkle glæder i friluftslivet – og med denne bog finder du anvisningerne dertil.
Jeg har i skrivende stund fundet bogen på tilbud hos Tales.dk til kun kr. 172,- (annoncelink til tilbud)

Mette Mortensen, Muusmann Forlag. 2. udgave 2019. Softback, 192 sider.
Vejl. pris: kr. 229.95.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE