Ny flagermusart fundet i Danmark

Grå langøre hedder den flagermusart, der nu er registreret for første gang i Danmark. Foto: Rudmer Zwerver, Dreamstime.

Grå langøre – den nye, danske flagermusart, er registreret i Nordjylland

I Danmark er flagermusarten Brun Langøre (Plecotus auritus) også kaldet langøret flagermus både udbredt og ret almindelig. Men da en flagermusobservation sidst i april blev indrapporteret til Arter.dk var flagermusekspert Jan Durinck ekstra opmærksom. Det var godt nok en langøret flagermus, men udseendet passede bedre på Grå langøre (Plecotus austriacus) – en dermed ny art for Danmark!

Fakta om Grå langøre:
Grå langøre minder en del om Brun langøre, men adskiller sig dog på flere områder. Bl.a. har Grå langøre grå ryg og hvidlig bug og så er snuden sort. Dertil kommer at tommelen er kort.

Billederne, der alle var i god kvalitet, blev sendt videre til to andre danske flagermuseksperter, Hans J. Baagøe og Thomas W. Johansen og til yderligere verifikation hos den østrigske flagermusekspert Dr. Friederike Spitzenberger, der har særlig stor erfaring i netop Grå langøre. Dommen fra de tre øvrige eksperter var ens. Der var tale om Grå langøre og en ny dokumenteret art for landet. I Danmark er der med det seneste fund, nu registreret 18 forskellige flagermusarter.

I følge Jan Durinck skal vi nu til at holde øje med flagermusarten, Lille hesteskonæse. Den lever syd for grænsen og kan meget vel blive flagermusart nr. 19 vi registrerer i Danmark.

Fakta om Arter:
Arter.dk er en videnbase om de arter, der lever i vores natur. Formålet med Arter er at samle data om arter fra både private og offentlige kilder og gøre data tilgængelige for forskere, naturforvaltere og alle naturinteresserede.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE