En af Europas største flagermus fundet i Danmark

Et overvintrende eksemplar af flagermusen Stor museøre er fundet i Daubjerg Kalkgruber.

I Daugbjerg Kalkgruber ved Viborg har forpagteren fundet et levende eksemplar af flagermusen Stor museøre (Myotis myotis). Det er første gang et levende eksemplar af arten er fundet i Danmark. Det skriver Tvmidtvest.dk. Fundet er bekræftet af flagermuseksperten Hans J. Baagøe, biolog og lektor emeritus ved Statens Naturhistoriske Museum. Der er tidligere fundet et dødt eksemplar af arten for 20 år siden – i Maribo Domkirke på Lolland.

Vingefang op til 45 cm.

Stor museøre den største flagermus, der er registreret i Danmark. Arten hører til flagermus-familien “barnæser”. Den er udbredt i Nordafrika og Europa, men hidtil med Tyskland som nordgrænse. Den regnes for en af Europas største flagermusarter med et vingefang op til 45 cm. En række arter har flyttet deres nordlige udbredelsesgrænse i takt med klimaforandringerne, hvilket også på sigt kan blive tilfældet for Stor museøre.
Indtil videre sover den opsigtsvækkende flagermus i de mørke gruber i Daubjerg Kalkminer sammen med seks andre arter af flagermus – primært vandflagermus, men i løbet af foråret vil flagermusene søge ud fra deres overvintringskvarter.

Daugbjerg Kalkgrube rummer kilometerlange underjordiske gange og er Skandinaviens ældste kalkgrube med en historie, der går over 1.000 år tilbage.

Kilder: tvmidtvest.dk, daugbjergkalkgruber.dk, wikipedia. Arkivfoto: Remus Cucu/Dreamstime.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE