Hamburg er blevet et paradis for storke

stork01

Storken trives i Hamburg.
Millionbyen Hamburg er blevet et sandt storkeparadis, ifølge den tyske forening for naturbeskyttelse Naturschutzbund Deutschland (NABU). Foreningen oplyser at 2013 har været det bedste storkeår i byen i mere end 50 år med hele 23 ynglende storkepar, der tilsammen har opfostret 50 storkeunger. Til sammenligning ynglede der kun 15 par i byen i 2012. NABU Hamburg har arbejdet på at forbedre forholdene for storkene bl.a. ved at opsætte redeplatforme og forbedre nogle af storkens levesteder. NABU har bl.a. bistået med at genskabe nogle nærliggende vådområder, der giver fødegrundlag for storkene.

I regionen øst for Hamburg, i Mecklenburg-Vorpommern, er ynglebestanden til gengæld faldet med 30 procent på grund af intensivering af landbruget.

Skidt storkesæson i Danmark, men håb for fremtiden
Hvid stork blev erklæret uddød af Dansk Ornitologisk Forening i 2008, hvor det var slut med oprindelige, vilde storke i danske storkereder, men nu mener foreningen at der igen er håb for storke i Danmark. I 2013 forsøgte tre danske storkepar at etablere sig herhjemme, men uden succes.

Udenlandsk storkesucces giver afkast til Danmark
Der er begyndt at tilflyve nye storke til Danmark fra vores nabolande Tyskland og Sverige, men de har tilsyneladende svært ved at finde egnede levesteder i Danmark. Tilflyvningen af nye storke mod de danske grænser kommer fra to sider: Dels fra sydvest, hvor den hollandske og nordtyske bestand er i fremgang. Dels fra øst, hvor unger fra den udsatte svenske bestand trækker hen over Danmark.
Dansk Ornitologisk Forening vurderer derfor at vi i de kommende år vil opleve 1-2 nye storkepar årligt, der forsøger sig i Danmark.

Kilder: WildlifeExtra.com, Dof.dk, Nabu.de.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE