Hunderacer, der ligner ulven

Lignende artikler

En ulv blev observeret i Hanstholm-reservatet i Thy i oktober 2012, hvilket var revolutionerende for dansk naturhistorie. Ulvens tilbagevenden til den danske natur har givet meget debat. Arkivfoto: NaturGrafik / Jens Nielsen, Wikipedia.

Er det en ulv?
Ulven er stamfader til alle hunderacer. Det har længe været omstridt, hvornår hunden blev tæmmet og udskilt fra ulven. Men en undersøgelse fra 2002 peger på, at det sandsynligvis skete for cirka 15.000 år siden i det nuværende Kina. En genetisk undersøgelse viser ganske overraskende at 95 procent af alle nulevende hunde kan føres tilbage til blot tre hunner – en slags hundeverdenens Eva’er. Dna-undersøgelser afslører, at schæferen, der eller kan minde om en ulv, ikke er særlig nært beslægtet med ulven. Derimod er den grønlandske slædehund meget tættere på ulven.

Det er dog ikke altid særlig let at vurdere med det blotte øje om der er tale om en ulv eller en hund, da mange hunderacer i høj grad ligner en ulv. Af samme årsag tog det forskerne lang tid endelig at bekræfte, hvorvidt den dødfundne ulv fra Thy vitterlig var en ulv. Først da dna-prøven gav svaret kom udmeldingen: Ulven er tilbage i Danmark!

Herunder ses billeder af hunderacer, der ligner en ulv:

Er det en ulv eller en hund? Flere hunderacer som Siberian Husky og Alaskan Malamute kan minde meget om en ulv. Foto: Wikipedia.

Fotos; Wikipedia

Ulven er tilsyneladende populær blandt danskerne.
Ved et borgertopmøde om biodiversitet i Odense i 2011, skulle deltagerne blandt andet stemme om, hvorvidt ulven var et dyr, som de gerne så reintroduceret i den danske natur. Det svarede 41 procent ja til.

Kilder: Naturstyrelsen, Illustreret videnskab.

/MR

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close