50-årig dømt for at tilskynde til ulvedrab

Det er ulovligt, at tilskynde andre til at slå ulve ihjel. Nu har en 50-årig fået en dom for offentligt at tilskynde jægere til at skyde ulve.

En mand fra Sønderjylland har nu fået sin dom – 20 dages betinget fængsel for at tilskynde til selvtægt og opfordre til at begå forbrydelser. I et facebook-indlæg, som manden lagde navn til, opfordrede han jægere til at skyde ulve. Det skriver Jydske Vestkysten. Retten har afgjort at det er ulovligt at tilskynde andre til at begå forbrydelser. Den betingede dom er dog at betragte som en løftet pegefinger. Først hvis den dømte gentager handlingen kan dommen udløse en ubetinget dom og dermed fængselstraf.

Debatten om ulve i Danmark har i flere år fået bølgerne til at gå højt på sociale medier, men det er ikke uden konsekvens, hvis man offentligt tilskynder til en forbrydelse – det gælder også i en debat på facebook. 

Tilbage i 2019 blev en 31-årig mand fra Randers på tilsvarende vis idømt ti dages betinget fængsel for at tilskynde til at slå ulve ihjel. Ifølge politiet skrev den 31-årige i detaljer om, hvordan man skal skyde en ulv, og for eksempel hvilke projektiler man skal bruge.

Kilde: Jv.dk, tvmidtvest.dk. Arkivfoto: Paul Carpenter, Dreamstime.com.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE