Æsler beskytter får mod ulve

Æsler anvendes med succes i Tyskland til at forsvare får mod ulve. Her det amerikanske mammoth-æsel, der er særligt velegnet til opgaven. Foto:  PYellott, CC BY-SA 3.0, Wikimedia.
Æsler anvendes med succes i Tyskland til at forsvare får mod ulve. Her det amerikanske mammoth-æsel, der er særligt velegnet til opgaven. Foto: PYellott, CC BY-SA 3.0, Wikimedia.

Æsler forsvarer får og kreaturer mod ulve.
I Tyskland er man flere steder begyndt at anvende æsler til at beskytte fåreflokke mod ulve. Hvis en eller flere ulve sniger sig ind i en fåreindhegning vil fårene naturligt nok flygte i panik – hvilket blot forstærker ulvens angrebslyst. Men med et æsel blandt fårene er det anderledes. Æsler er kendt for at gøre front mod ulve med skrig og spark – og fårene er derved pludselig ikke længere en nem løsning for en sulten ulv.

I den tyske delstat Sachsen-Anhalt har man allerede gjort så gode erfaringer at metoden nu også afprøves i Niedersachsen.

Æsler har længe været brugt som ulveforsvar i USA og Canada.
I USA og Canada har æsler længe været kendt som et effektivt middel mod ulve. Æsler vil instinktivt angribe ulve og er kendt som hårdføre kæmpere med bid og spark og ulve er tilsyneladende ikke effektive mod æsler. En af fordelene ved at bruge æsler er at æslernes forsvarsevne er medfødt og instinktiv! Der kræves ingen træning. De græsser blandt de dyr de skal beskytte (kvæg og får) og er generelt omgængelige i forhold til mennesker. I USA bruges især den lidt større race kaldet mammoth-æsel, populært kaldet mammoth Jack.

Kilder: Jagt, Vildt og Våben, Wolfarmy.net, vancouverisland.ctvnews.ca., Wikipedia.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE