Kun hvert fjerde “ulveangreb” på husdyr peger på ulv

Lignende artikler

Hunde angriber husdyr
Hunde (foto) er tilsyneladende stadig det største problem når det kommer til angreb på husdyr. Foto: Cristina Ion, Dreamstime.com.

Naturstyrelsen kan kun bekræfte hver fjerde melding om ulveangreb på husdyr. Overraskende tegner guldsjakalen, Danmarks nye indvandrer, sig for lige så mange angreb som ulven.

Politikerne står nærmest i kø i disse dage for at bekæmpe, udrydde eller indhegne ulven. Senest har socialdemokratiet foreslået at indhegne de strejfende ulve – helst til hegninger i Tyskland.
Vittige sjæle har i tilgift foreslået at indfange stikmyggene og sende dem til Sverige, hvilket angiveligt skulle være nemmere.

“Ulvedebat ude af proportioner”
Ulveforskere, zoologer, dyrepassere og andre, der beskæftiger sig professionelt med ulve, tager sig til hovedet over en mediedebat, der er helt ude af proportioner – og hvor mange forsøger at gøre det til en klassekamp mellem jyder og københavnere – skønt adskillige jyske landboere, jægere m.m. hverken er bange for ulven eller ønsker at udrydde arten. En gallup-undersøgelse, der er under 1 år gammel, fordelte den jyske lejr med ca. 50/50 for og imod.

Hunde og guldsjakal står bag flest angreb på husdyr.

Nu kastes der igen nyt på banen i ulvedebatten, idet Naturstyrelsen oplyser, at når styrelsens ulvekonsulenter tilkaldes til et mistænkt ulveangreb på husdyr, så er det faktisk kun ved 25 % af tilfældene at det kan bekræftes at det er ulven, der har været sulten.
I 2017 blev statens ulvekonsulenter tilkaldt til 95 tilfælde, hvor der var mistanke om ulveangreb på husdyrhold. Kun 24 gange kunne mistanken bekræftes f.eks. via DNA eller obduktion. I 23 tilfælde var der tale om angreb fra en guldsjakal, der er en del af hundefamilien. I resten af tilfældene var der tale om angreb fra en hund, eller at husdyrene var døde af sig selv.
/JN

Se også: Hunde stod bag ulveangreb (eksternt link).

Kilder: Nordjyske.dk, dr.dk. 

 

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close