10 dages betinget fængsel for tilskyndelse til pinefulde drab på danske ulve.

Lignende artikler

En 31-årig jæger fra Hadsten er blevet idømt 10 dages betinget fængsel for at tilskynde til at slå ulve ihjel.

Jæger delte opskrift på facebookgruppen “Ulvefrit Danmark” om hvordan man sårer og siden dræber de danske ulve og slipper godt fra det.

På gruppen “Ulvefrit Danmark”s lukkede facebookgruppe beskrev den 31-årige mand i detaljer hvordan man bør skyde en ulv, så man slipper godt fra det.
Jægeren beskrev i detaljer, hvordan man skal skyde en ulv, og hvilke projektiler man skal bruge, så dyret ville dø langsomt og løbe langt væk fra det sted, hvor det blev skudt – og dermed gøre det umuligt at finde skytten bag skuddet.

I retten erkendte den 31-årige, at det var ham, der havde skrevet opslaget, og han erkendte også, at teksten var bredt offentligt ud. Han nægtede sig dog skyldig i at have opfordret til at bryde loven, da han mente, han blot havde lagt en ”opskrift” op uden tilskyndelse til rent faktisk at begå noget kriminelt.

Det var Retten i Randers ikke enig med ham i, og den 31-årige blev idømt en betinget fængselsstraf efter straffelovens paragraf 136, stk. 1. En afgørelse, som anklager Kirsten Skov-Petersen er tilfreds med. 

”Dommen viser, at man ikke kan skrive hvad som helst i det offentlige rum, uden at det får konsekvenser. Heller ikke selvom det sker i en lukket Facebook-gruppe. Jeg er tilfreds med, at retten var enig i, at forholdet var omfattet af paragraffen om offentlig tilskyndelse til forbrydelser.  Sagen er meget principiel, og den vil nu blive forelagt statsadvokaten med henblik på en eventuel anke, ” siger anklageren. 

Den 31-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke sagen.  

Det er uvist om den 31-årige jæger får lov at beholde sit jagttegn.

/NL

Kilder: Pressemeddelelse, Østjyllands Politi, Jv.dk, dr.dk.

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close