Danmarks natur trækker turister og kapital til Danmark.

Den danske natur og muligheden for naturoplevelser har stor betydning for turisternes syn på Danmark som feriedestination. Kyst- og naturturismen er Danmarks vigtigste turistområde.

Dansk kyst- og naturturisme sætter ny rekord

Turisterhvervet indenfor kyst- og naturturisme giver en skønsmæssig omsætning i Danmark på cirka 52 milliarder kroner om året, hvilket ca. svarer til en milliard kroner om ugen. Det viser tal fra Dansk Kyst- og Naturturisme. Beregninger angiver, at kyst- og naturturisme støtter cirka 59.000 danske arbejdspladser.
Med tallene fra 2018 nåede kyst- og naturturismen i Danmark igen en rekord i antallet af overnatninger.
I årevis har ikke mindst lokalpolitikere haft svær ved at værdisætte naturområder fremfor industrielle tiltag og dansk natur har i årevis været under stort pres. Tallene kan igen være med til at understrege at naturområder på flere områder har en stor samfundsværdi for landet.

Naturoplevelser og muligheder for aktiviteter er vigtig årsag til den positive udvikling.

Direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme, Jens Hausted, peger på, at et stigende kendskab til Danmark som en spændende destination med store naturoplevelser og et bredt udbud af aktiviteter har været en vigtig årsag til den positive udvikling – hos de tyske såvel som de danske feriegæster.

Naturen, stranden og gæstemodtagelsen er de største drivere for turisternes valg af Danmark som feriedestination.

Sådan kan Danmarks natur også se ud. Her fra et populært vandreområde ved Jammerbugten. Generelt er store, sammenhængende naturområder ofte presset af mange interesser fra sommerhusbebyggelser til vindmølleparker.

En analyse af turisternes tilfredshed viser, at det især er kysterne og den danske natur, som turisterne er tilfredse med. 
Det er værd at bemærke, at netop turisternes tilfredshed med naturen og stranden samt med gæstemodtagelsen er de største parametere for turisternes anbefalingsvillighed af Danmark som feriedestination. Dog kunne danskernes gæstemodtagelse af turisterne og serviceniveau godt være bedre, jf. forespørgslen blandt turisterne.

Ny engelsksproget portal om Danmarks natur- og dyreliv.

I følge VisitDenmark er kyst- og naturturisterne blevet mere digitale i deres søgen efter inspiration før ferien i Danmark. D.v.s. turisterne søger mere information om naturskønne ferieområder – og mulighederne for naturoplevelser. Vandring i naturen er blevet en af turisternes foretrukne oplevelsesform.
Netportalen WildAboutDenmark.com skal være med til at informere turisterne om Danmarks natur og dyreliv – om alt fra brandmænd ved stranden til skovflåter, men også om de mange oplevelsesmuligheder som Danmarks natur rummer.
VisitNature, der står bag portalen oplyser at turisterne bl.a. søger på “snakes in Denmark” og “dangerous spiders” for at blive klogere på Danmarks natur.
/JN

Kilder: kystognaturturisme.dk, standby.dk, nordjyske.dk, VisitDenmark, VisitNature.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE