Vi rykker ud og sover i naturen som aldrig før.

Lignende artikler

Friluftsliv og overnatninger ude i naturen er på vej til at sætte nye rekorder, i følge Naturstyrelsen. Foto: Graphicstock/Storyblock.

Natur og udeliv er i stigende grad populært. Danskerne har for alvor taget friluftslivets glæder til sig. Vi pakker oftere og oftere sovepose, tændstikker og lommelygte i rygsækken, når vi skal på ferie eller nyde en weekend langt væk fra hverdagen.

Antallet af overnatninger i naturen er steget støt igennem en årrække. Det samme gælder for det første halvår af 2018, hvor der er booket 130.000 overnatninger på en af Naturstyrelsens store lejrpladser. Tallet for hele 2017 var 165.000, og det tegner derfor til at blive et rekordår allerede inden, sommerferien rammer. Det oplyser Naturstyrelsen.

Også efterspørgsel fra udenlandske turister.
Den danske natur tiltrækker ikke kun danskere. Naturstyrelsen oplever også flere henvendelser fra sydeuropæiske turister, der spørger til, hvordan man kan overnatte i telt i naturen i Danmark. Det samme oplever den danske naturturist-side Wild About Denmark, der netop henvender sig til udenlandske naturturister. En målgruppe, der ventes at være stigende i de kommende år.

Også flere udenlandske turister efterspørger ovarninger i naturen i Danmark. Foto: Graphicstock/storyblock.

Generelt er kyst- og naturturismen blevet det største forretningsområde i dansk turisme målt i omsætning og antal overnatninger. Kyst- og naturturister rejser til Danmark primært på grund af kystlivet og naturen.

I de senere år er flere af statens skove udlagt til “fri teltning” dvs. at man må slå et telt op og overnatte i naturen uden først at spørge om lov – lidt som vi kender det fra Sverige. Det er også tilladt at overnatte overalt i statens skove, hvis man sover i en hængekøje eller i en sovepose i skovbunden – eller på stranden. Et regndække, tarp eller lignende ligestilles med teltning, hvilket kun må foregå i skove med fri teltning eller på angivede telt- og lejrpladser.
/MR

Kilder: Naturstyrelsen, WildAboutDenmark.com, VisitDenmark.dk

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close