Hent fisketegnet over mobilen.

Skal du ud at fiske, kan du nu købe fisketegn via mobiltelefonen på vej ud til vandet. Fødevareministeriet har lanceret et nyt mobilt site – m.fisketegn.dk.

Hent fisketegnet via mobilen. Fødevareministeriet har lanceret et nyt site, der gør det nemmere at være lystfisker.

m.fisketegn.dk indeholder flere nyttige oplysninger for lystfiskerne. Det er hurtigt at slå fredningstider og mindstemål op for forskellige fisk. Derudover kan man gå på opdagelse i fiskeleksikonet med billeder, kendetegn, fangstmetoder mv. på en række fiskearter, man kan fange i Danmark. Desuden er det også muligt at anmelde ulovligt fiskeri.

Annonce

Har du GPS i mobiltelefonen kan du nu også få overblik over, om du befinder sig i eller uden for et fredningsbælte, hvor man ikke må fiske. Det sker ved at vise brugerens position på et kort med fredningsbælter.

”I 2010 indløste knapt 200.000 danskere fisketegn, og hvert år strømmer turister til, som også fisker i vores farvande, åer og søer. Vi vil gerne give dem en mere fleksibel og nem mulighed for at købe fisketegn, når de har brug for det. Samtidig gør vi det nemt og hurtigt for lystfiskerne at overholde reglerne og fiske lovligt ved at give dem overblik over fredningsbælter, fredningstider og mindstemål, så vi kan beskytte naturen og dermed også skabe grundlaget for et bæredygtigt og givende lystfiskeri”, siger direktør i Fiskeridirektoratet Anders Munk Jensen.

Service på flere sprog
Turisterne får mulighed for at vælge en tysk eller engelsk sprogversion, når de skal købe deres fisketegn mobilt. Derved kan turister hurtigt erhverve det lovpligtige statslige fisketegn, mens de sidder i sommerhuset, bilkøen eller på stranden og får lyst til at tage ud at fiske. Pengene fra salg af fisketegn går til fiskepleje, primært til udsætninger m.m. og er dermed til stor gavn for lystfiskerne selv.

Besøg m.fisketegn.dk

Alle lystfiskere mellem 18 og 65 år skal have et gyldigt fisketegn. Bemærk at udover det nationale fisketegn kræves mange steder også et lokal fiskekort, der oftest købes lokalt eller direkte på nettet ved f.eks. dagkort.dk.

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Annonce