Tophejre trækker turister

Lignende artikler

Tophejre i yngledragt. Foto: Hatem Moushir, CC BY-SA 3.0, Wikipedia.

Genskabelse af større naturområder tiltrækker liv og turister.

Genskabelse af større naturområder tiltrækker liv – og her ikke mindst en lang række fuglearter, der via luftvejen er hurtige til at reagere på nye muligheder. Således indtog eksotiske skestorke det reetablerede delta ved Skjern Å straks efter genskabelsen i 2001, hvor området i dag rummer Danmarks største koloni.

Også ved den store, genskabte Filsø ved Varde meldes der om spændende gæster. Vandspejlet har tiltrukket havørnen – og fornyligt rapporteres om spændende arter som pirol og drosselrørsanger. Senest har en tophejre (Ardeola ralloides) slået sig ned ved søen. Det oplyser Aage V. Jensen Naturfond, der står bag naturgenopretningen.
Besøget af den ret sjældne hejre får flere fuglekiggere end normalt til at kigge forbi i håb om et glimt af fuglen med den karakteristiske fjertop. Tophejren er kun set ca. 10 gange før i Danmark. Vinteren tilbringer den i tropisk Afrika.

Kyst- og naturturismen er det største forretningsområde i dansk turisme målt i omsætning.
/MR
Kilder: VisitDenmark, avjf.dk.

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close