Ny tapir-art fundet i Amazonas!

En hidtil ukendt tapir-art fotograferet af en fotofælde i Amazonregnskoven. Foto: Cozzuol et al.
En ny tapir-art fotograferet af en fotofælde i Amazonregnskoven. Foto: Cozzuol et al.

Nyt stort pattedyr opdaget i Amazonas regnskove.
Det er langt fra hver dag, at man finder en ny art af pattedyr, men det er netop hvad forskere har fundet i Amazonas i Columbia og Brasilien. Tapiren som de har fundet har dog længe været kendt af de lokale stammer, hvor især en stamme jager den regelmæssigt. Det er flere årtier siden, at man sidst har fundet så stort et pattedyr på land. Sidst man fandt en ny art af tapir var helt tilbage i 1865.

I familie med næsehorn og heste.
Tapiren er i familie med blandt andet næsehorn og heste og i den familie er det over 100 år siden, at man sidst har fundet en ny art. I 1992 fandt man i regnskovene i Vietnam og Cambodja en ny art af kvæg som omtrent har den samme størrelse som den nyfundne tapir. Tapiren har små korte ben og vejer omkring 110 kg. Den minder en del om den Brasilianske Tapir, som dog er betydelig større og lidt lysere.
Den nyopdagede tapir er den mindste nulevende tapir i verden, men i Sydamerika er det en af de største pattedyr som findes netop der. Den nye art hedder Tapirus kabomani. Navnet betyder tapir på et af de lokale sprog.
/MR

Kilde: Wildlife Extra

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE