Nem tærte af vilde brombær!

Lignende artikler

Opskrift på brombærtærte.Sensommeren og efteråret er brombærtid. De skønne, sødmefyldte sorte bær kan bruges i et utal af retter og her faldt valget på en nem tærte.

Ingredienser:

Ca. 300 g friske brombær

Mørdej:
  • 300 g mel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør
  • 1 æg
Marcipan-masse:
  • 100 g flouemelis
  • 100 g revet marcipan
  • 0,5 dl. Fløde
  • 2 æg
Fremgangsmåde:

Mørdejen samles ved først at blande mel, flormelis og smør sammen (det er nemmest at blande det i en køkkenmaskine) Ægget tilsættes (bør have stuetemperatur). Til sidst samles dejen i hænderne og fordeles i en smurt tærteform.

Brombær skylles og duppes tørre med lidt køkkenrulle eller et viskestykke og fordeles herefter i tærtefadet.

Ingredienserne til marcipanmassen hældes i en skål (bedst igen at bruge æg, der har stuetemperatur) og piskes sammen med et piskeris. Herefter hældes det over brombærrene.

Bages ved 185 grader varmluft i 25-30 minutter.
Drys evt. let med flormelis når tærten er afkølet.

Velbekomme. Brug evt. creme fraiche som tilbehør.

ANNONCE
Annonce

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close