Nem opskrift på brombærmarmelade!

brombaer
Brombær i naturen er modne fra slutningen af august og helt frem til og med oktober.

Nem og hurtig opskrift på brombærmarmelade!

Af Marianne Riis.
Brombær er en skøn spise. Og det gælder lige meget om bærret spises friskplukket, som juice, som marmelade, i desserter eller i andet mad. Mulighederne mange. Brombær er sunde bær. De er ikke kun rige på antioxidanter og mineraler, men også på vitaminer og fibre. Dertil kommer, at kulhydrat og fedtindholdet er lavt så det er en ren win-win at spise brombær.
Hvis du ikke selv har mulighed eller lyst til at plukke bærrene, kan man købe dem i de fleste dagligvare butikker i dag. De er dog sjældent så smagfulde som de vilde brombær. Brombær i naturen er modne fra slutningen af august og helt frem til og med oktober.
Personligt er jeg selv meget glad for brombær som marmelade og her er en opskrift som er både nem og hurtig.

Annonce:
Lær af denne bog: Naturens spisekammer. Spændende mad fra Danmarks natur!

Annonce

brombaermarmelade

Det skal du bruge:
500 g brombær
400 g sukker
2 spsk. citronsaft
2 små glas med låg
Atamon til at skylle glassene med

Fremgangsmåde:
De skyllede brombær hældes i en gryde sammen med citronsaften. Varm langsomt op under omrøring. Lad det koge i cirka 5 minutter stadigvæk imens der røres rundt. Tilsæt herefter sukker og lad det koge med til det er opløst. Det tager gerne et par minutter. Marmeladen tages af varmen og står et par minutter inden det hældes på de atamon skyllede glas. Sæt låg på straks efter.

Annonce