Første danske ulvehvalpe i over 200 år.

Vilde ulve yngler igen i Danmark for første gang i 200 år! Arkivfoto: Outdoorsman, Dreamstime.com.

Så kom beviset! De første ulveunger er født i den danske natur. Det er første gang i over 200 år. Det oplyser Naturstyrelsen.

Et vestjysk ulvepar har fået hvalpe – måske op til 8 af slagsen. Myndighederne har tidligere registreret ulvepar i et stort, statsligt naturområde, og det er efter al sandsynlighed samme par, som nu har fået hvalpe.

Ulvehvalpe optaget af kamera.
Naturstyrelsen modtog for knap to uger siden forlydender om, at der var ulvehvalpe i det pågældende område syd for Holstebro og derfor opstillede myndighederne automatiske vildtkameraer, hvor det ene kamera i den forgangne weekend afslørede tre, små ulvehvalpe.
Senere har en lokal jæger og ulvemodstander filmet ulvene, mens han var på bukkejagt og jægeren oplyser til TV Midtvest, at han er “rystet” og ikke begejstret over sin oplevelse. Jægeren er sikker på at der er mindst 8 hvalpe.

Skovrider vil tage hensyn til ulvehvalpene. 
“Det område, hvor ulven nu yngler, er et stort, sammenhængende statsligt naturområde, der er forholdsvist uforstyrret. Ligesom vi beskytter andre fredede dyr, vil vi også tage hensyn til ulvehvalpene. Derfor melder vi ikke ud præcist, hvor billederne er taget, siger skovrider Thomas Borup Svendsen fra Naturstyrelsen i Vestjylland.

Her afslører et vildtkamera ulveunger i et dansk skovområde. Foto: Naturstyrelsen.

Ulven blev udryddet i Danmark for mere end 200 år siden, men for fem år siden indvandrede de første ulve fra Tyskland til Danmark.

De fleste jyder hilser ulven velkommen tilbage i den jyske natur.
De lokale tv-stationer TV MIDTVEST har tidligere i samarbejde med TV 2 | ØSTJYLLAND lavet en spørgeundersøgelse blandt jyderne. Undersøgelsen viste et klart flertal for ulve i naturen i Jylland. Ikke overraskende er der færrest tilhængere af ulvens tilbagekomst blandt landbrugsbefolkningen. Dansk landbrugs ledelse meldte allerede ud fra start, da den første ulv sneg sig over grænsen i 2012, at ulven straks burde udryddes igen.
/MR

Kilde: Naturstyrelsen, tvmidtvest.dk.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE