Første danske ulvehvalpe i over 200 år.

Lignende artikler

Vilde ulve yngler igen i Danmark for første gang i 200 år! Arkivfoto: Outdoorsman, Dreamstime.com.

Så kom beviset! De første ulveunger er født i den danske natur. Det er første gang i over 200 år. Det oplyser Naturstyrelsen.

Et vestjysk ulvepar har fået hvalpe – måske op til 8 af slagsen. Myndighederne har tidligere registreret ulvepar i et stort, statsligt naturområde, og det er efter al sandsynlighed samme par, som nu har fået hvalpe.

Ulvehvalpe optaget af kamera.
Naturstyrelsen modtog for knap to uger siden forlydender om, at der var ulvehvalpe i det pågældende område syd for Holstebro og derfor opstillede myndighederne automatiske vildtkameraer, hvor det ene kamera i den forgangne weekend afslørede tre, små ulvehvalpe.
Senere har en lokal jæger og ulvemodstander filmet ulvene, mens han var på bukkejagt og jægeren oplyser til TV Midtvest, at han er “rystet” og ikke begejstret over sin oplevelse. Jægeren er sikker på at der er mindst 8 hvalpe.

Skovrider vil tage hensyn til ulvehvalpene. 
“Det område, hvor ulven nu yngler, er et stort, sammenhængende statsligt naturområde, der er forholdsvist uforstyrret. Ligesom vi beskytter andre fredede dyr, vil vi også tage hensyn til ulvehvalpene. Derfor melder vi ikke ud præcist, hvor billederne er taget, siger skovrider Thomas Borup Svendsen fra Naturstyrelsen i Vestjylland.

Her afslører et vildtkamera ulveunger i et dansk skovområde. Foto: Naturstyrelsen.

Ulven blev udryddet i Danmark for mere end 200 år siden, men for fem år siden indvandrede de første ulve fra Tyskland til Danmark.

De fleste jyder hilser ulven velkommen tilbage i den jyske natur.
De lokale tv-stationer TV MIDTVEST har tidligere i samarbejde med TV 2 | ØSTJYLLAND lavet en spørgeundersøgelse blandt jyderne. Undersøgelsen viste et klart flertal for ulve i naturen i Jylland. Ikke overraskende er der færrest tilhængere af ulvens tilbagekomst blandt landbrugsbefolkningen. Dansk landbrugs ledelse meldte allerede ud fra start, da den første ulv sneg sig over grænsen i 2012, at ulven straks burde udryddes igen.
/MR

Kilde: Naturstyrelsen, tvmidtvest.dk.

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close