Endnu en tysk ulv er vandret til Danmark

Lignende artikler

DNA fra ulvelort afslører nye ulve i Danmark.

En dna-analyse viser at mindst endnu en ulv er indvandret til Danmark trods vildsvinehegnet langs grænsen. En undersøgt ulvelort afslørede dna fra en ulv, der hidtil ikke er kendt fra prøver herhjemme. Dna-resultatet kan nu fastlægge at der er tale om en han-ulv fra Babben-Wanninchen-koblet, der holder til 90 km syd for Berlin i delstaten Brandenburg. I lige linje over land er der mere end 600 km fra ulvens fødested til det danske fundsted. Det viser igen at ulve ikke har problemer med at vandre over store afstande. Ulvens identitet og oprindelse er fastslået takket være det centraleuropæiske ulvesamarbejde (CEwolf), som Aarhus Universitet og Naturhistorisk Museum Aarhus er en del af.
Det er anden gang i år at der er fundet dna fra ulve i Danmark, der hidtil ikke har været kendte. I begge tilfælde er det han-ulve som menes at være indvandret i foråret.
/JN

Kilder: DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi. Foto: Mikael Males, Dreamstime.

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close