FN: Orangutangen ændrer status fra truet til kritisk truet.

Lignende artikler

Det går den forkerte vej for orangutangerne på Borneo. Foto: Red Orangutangen/http://savetheorangutan.org
Det går den forkerte vej for orangutangerne på Borneo. Foto: Red Orangutangen/savetheorangutan.org

Orangutangen ændrer status til kritisk truet.

For få dage siden ændrede FN-organet IUCN (International Union for Conservation of Nature) status for Borneos orangutanger. Menneskeaben flytter sig fra en status som truet til kritisk truet.

En trist udvikling, om end den ændrede status var forventet på grund af et enormt pres på orangutangens sidste levesteder,” forklarer den danske organisation Red Orangutangens direktør Claus Staunstrup Nilsson.

En ny undersøgelse estimerer, at 86% procent af orangutangerne i 2025 vil være forsvundet i forhold til bestanden i begyndelsen af 1970'erne. Det opfylder kriteriet A4 for IUCN’s definition af kritisk truet.
Det er meget sørgeligt. Den ændrede status betyder, at Borneos orangutang vurderes til at have en ekstrem høj risiko for at uddø i naturen” forklarer Claus Staunstrup Nilsson.

Rydning af regnskov er den største trussel.
I løbet af de sidste godt 50 år har orangutangerne mistet levesteder i Borneos regnskove svarende til et areal på 3.5 gange Danmarks størrelse.

Den største trussel mod orangutangen er rydningen af dens levesteder. Det estimeres, at op mod 3.000 orangutanger hvert år dør på grund af afskovningen, og når orangutangen så samtidig passer på dens ene unge i op til otte år, er det en meget uheldig kombination” udtaler Claus Staunstrup Nilsson.

Alene mellem 2000 og 2013 blev seks millioner ha urørt regnskov ryddet på Borneo, verdens tredje største ø. Et regnskovsområde svarende til halvdelen af England.
/JN

Red Orangutangen er en dansk organisation, som arbejder for at redde den udryddelsestruede orangutang og dens regnskovshjem.

Kilde: redorangutangen.dk

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close