Finhval strandet ved Blokhus i Nordjylland.

Lignende artikler

Finhval. Foto: Wikipedia.
En finhval er strandet ved den nordjyske vestkyst ved Blokhus. Finhval fotograferet fra luften. Foto: Wikipedia.

Finhval fra Nordatlanten strandet ved Blokhus, Nordjylland.

Det er en 17,5 meter lang finhval, der i dag den 23. februar er strandet ved Blokhus Strand. I følge Lasse Fast, museumsinspektør og biolog på Søfarts- og Fiskerimuseet i Esbjerg, er vurderingen at det drejer sig om en finhval (Balaenoptera physalus). Hvalen er dog ikke endelig identificeret da den endnu ligger ude i vandet.
Ifølge museumsinspektøren skal hvalen obduceres for at klarlægge hvorfor hvalen er død.

Det er bestemt ikke hverdagskost at en finhval strander. Sidste gang en finhval strandede på en nordjysk kyst var tilbage i 1945.
Den seneste finhval-stranding i Danmark var højst usædvanligt i Vejle Fjord i 2010. Her døde en 130-140 år gammel finhval, der senere viste sig at være den ældste obducerede hval i verden.

Verdens næststørste dyr.
En voksen finhval bliver typisk 18–24 m lang og vejer 80-90 ton. En finhval på knap 27 meters længde er blevet observeret på den sydlige halvkugle, og finhvalen er det næststørste nulevende dyr på jorden kun overgået af blåhvalen.
/JN

Kilde: Jyllands-Posten, Wikipedia.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close