Kritik af brug af delfiner ved Vinter-OL

Lignende artikler

Russisk vinter-OL kritiseres for at bruge delfiner til åbningsshow. Foto: Wikipedia Commons.
Russisk vinter-OL kritiseres for at bruge delfiner til åbningsshow. Foto: Wikipedia Commons.

Dyreværnsorganisationer opfordrer IOC til at stoppe udnyttelsen af delfiner ved åbningen af vinter-OL.
30 internationale og nationale dyreværnsorganisationer appellerer nu til den Internationale Olympiske Komite samt til den Russiske Olympiske Komite angående Ruslands planer om at benytte delfiner fra fangeskab i åbningsceremonien ved Vinter-OL.

Bekymret for øresvin og spækhuggere.
Det som bekymrer organisationerne er blandt andet de russiske planer om at bruge øresvin fra Sortehavet som er truet. Derudover er der efter sigende blevet fanget to spækhuggere i russisk farvand, til et anlæg for delfiner i Sochi til netop de Olympiske Lege.
Will Travers, formand for Born Free Foundation siger: ”Vi håber at Vinter-OL i Sochi, bliver vellykket og med fokus på atleterne og ikke på unødvendig og uacceptabel udnyttelse af dyr.”
I et fælles brev til formanden Thomas Bach fra den Internationale Olympiske Komité (IOC) anmodes der om, at de truede øresvin fra Sortehavet ikke deltager i forbindelse med de olympiske lege samt at legene ikke går på kompromis med enkelte dyrs velfærd eller bringer dem i fare.

Chokeret over udsigt til brug af havpattedyr i OL-ceremonier.
Ifølge Daniel Turner som er talsmand for Born Free Foundation, er foreningen chokeret over, at den olympiske komité overvejer brugen af havdyr i deres ceremonier. Især når den olympiske bevægelse og Legene i Sochi har meldt ud, at målene er at beskytte biodiversiteten og at være ”i harmoni med naturen”.
”At holde hvaler og delfiner i fangeskab, hvor deres biologiske og adfærdsmæssige behov bliver kompromitteret, er yderst skadeligt for deres overlevelse på lang sigt, siger Daniel Turner. ”IOC må tage fuldt hensyn til dyrenes velfærd ved disse Olympiske Lege.”
/MR
Kilde: Wildlife Extra

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close