Kaskelothval på besøg i Øresund!

Lignende artikler

Kaskelothvalen, der blev set ud for Hornbæk Havn blev først vurderet til at være en pukkelhval.
Kaskelothvalen, der blev set ud for Hornbæk Havn blev først vurderet til at være en pukkelhval.

Det blev en oplevelse ud over det sædvanlige, da en flok venner tog på året første sejltur i Øresund. Her dukkede en stor hval op i overfladen ud for Hornbæk Havn.

En stor gammel hval.
Vennerne som var på årets første sejltur, nåede ikke langt ud på vandet før den store kaskelothval dukkede op i overfladen. Her lå den med tydelig udåndingssprøjt og åndede stille og roligt med snuden vendt mod Helsingør. Det oplyser Stig Rostgaard, der til daglig arbejder for Fiskeøkologisk Laboratorium. Den store hval var på silde og makrel jagt.
Da vennerne igen startede motoren på deres båd svømmede hvalen væk. Stig Rostgaard kontaktede dog hurtigt Øresundsakvariets chef, Jens Peder Jeppesen ved Helsingør Nordhavn med besked om det spændende fund og han var ikke sen til at sejle ud. Han udtaler, at de lige var ved at give sig til at græde over fundet af den store hval. Det var en stor gammel hval på 12-15 meter. Han vurderer den til at veje 18-25 tons.
MR/

Kilde: dr.dk, naturhistoriskmuseum.dk

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close