Botswana vil forbyde trofæjagt.

Botswanas præsident mener ikke at nedskydning af vildt for sport og trofæer er foreneligt med landets forpligtigelser til at bevare den lokale fauna som en national skat.

Botswanas præsident har bebudet, at landet vil forbyde trofæjagt i 2014.
Præsident, generalløjtnant Ian Khama, meddeler, at det kommer til at gælde for al kommerciel jagt på vilde dyr i offentlige områder. Det omfatter blandt andet landets nationalparker.
Præsidenten mener forbuddet er nødvendigt da krybskytteri i Botswana, og på tværs af grænserne op til landet, i stigende grad vækker bekymring. Det samme er gældende for handlen med levende rovdyr. Derfor har Botswana lavet en anti-krybskytte-strategi. Den indebærer også et stop for den kommercielle jagt på vilde dyr i offentlige områder fra 2014.

Jagtarrangører er forudsigeligt oprørte, men tror at elefantjagten forsætter.
Ifølge præsidenten er landet forpligtiget til at bevare den lokale fauna som en national skat. Det mener han ikke foreneligt med nedskydning af vildt for sport og trofæer.
Mange trofæjægere og jagtarrangører er forudsigeligt oprørte. de, forventer dog alligevel, at en del jagt vil fortsætte på trods af præsidentens bebudelser. Ikke mindst på elefanter, som der er en del af i Botswana.
/MR

Kilde: Wildlifeextra.com

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE