Fangede småfugle ved at smøre lim på grene

Lignende artikler

Mænd fangede ulovligt småfugle ved hjælp af lim på grene. Metoden er udbredt i bl.a. Mellemøsten – og visse steder i Sydeuropa.

Småfugle anses mange steder i verden for en traditionel delikatesse og fanges i tusindetal i net og på limpinde, hvor fuglene hænger fast.
Selvom det er forbudt i EU foregår det stadig i et vist omfang i lande som Malta og Cypern, hvor myndighederne ser lidt mere mellem fingrene med visse dele af lovgivningen. Fornylig havde to mænd herhjemme ladet sig inspirere af de traditionelle fangstmetoder fra bl.a. Mellemøsten. De smurte fuglelim på grenene i et buskads på Stevns.

En fuglekigger opdagede dog den ulovlige jagt, hvor fuglene hang fast på grenene. Politiet rykkede ud og kiggede på sagen, hvor de fandt mændene, der havde pillet 12 fugle af arten stillits fri af limen og indsat dem i et bur til den videre transport. Mændene var umiddelbart ikke klar over at de handlede ulovligt, oplyser politiet, der indtil videre har sigtet mændene for overtrædelse af jagtloven.

I Danmark er det ikke tilladt at holde vilde fugle i bur, men mange steder i Sydeuropa er netop stillitser populære burfugle.
/JN

Kilder: Dr.dk, Stevnsbladet.dk, Dof.dk. Featured foto: Thomas Langlands/Dreamstime.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,393FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close