Sydafrika indfører midlertidigt stop for trofæjagt på leoparder

Lignende artikler

Afrikansk leopard. foto:  Haplochromis, CC BY-SA 3.0, Wikimedia.
Afrikansk leopard. foto: Haplochromis, CC BY-SA 3.0, Wikimedia.

Sydafrika indfører stop på trofæjagt efter leoparder i 2016.

Sydafrika har indført forbud mod trofæjagt på leoparder i 2016. Ifølge avisen The Guardian er forbuddet indført for at imødekomme naturorganisationer, der mener det er en nødvendig foranstaltning for at beskytte arten.
Myndighederne har ikke overblik over antallet af leoparder i Sydafrika, da dyrene er menneskesky og hovedsageligt er nataktive, skriver The Guardian.
Europæiske og amerikanske jægere betaler gerne store summer for at dræbe en leopard og Sydafrika har hidtil udstedt årlige licenser til trofæjagt på leopard.

Trofæjagt i Sydafrika er “big business” og løber op i store summer. Trofæjagt i Sydafrika omsætter hvert år for mere end 2,5 milliarder kroner.
Det midlertidige forbud for leopardjagt i Sydafrika vil antageligt højne prisen yderligere i andre afrikanske stater, hvor jagten er lovlig.

Indtil forskere og myndigheder har et bedre overblik over antallet af leoparder, bør regeringen sikre artens overlevelse, siger miljøforkæmpere.

Regeringens embedsmænd vil revidere forbuddet sidst på året.
/JN

Kilde: Time.com, The Guardian.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close